© Rootsville.eu

The Odd Birds (US)
tiltle: Tremolo Heart
music: Americana - Country
release date: 2022
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist:
The Odd Birds

© Rootsville 2022


Het Californische duo Jennifer Moraca en Ron Grigsby staat beter bekend als "The Odd Birds" en hebben met "Tremolo Heart" een nieuw album uit. The Odd Birds zijn twee van de minst coole rocksterren die je ooit zult ontmoeten (nee echt, we hebben elkaar ontmoet tijdens muziektheater). Ze realiseerden zich dat ze een liefde voor muziek deelden en besloten er samen een paar te maken.

Ze spelen en zingen hun mix van Americana/country muziek al meer dan tien jaar door heel Californië en hebben net een tour in Europa achter de rug. De kracht van Odd Birds ligt in hun vocale harmonieën - met Ron's ruwere twang die de zoetere stem van Jennifer aanvult, halen ze het beste in elkaar naar boven. Ze spelen intieme muziek over het helen van gebroken harten en het herstellen van verbroken verbindingen, met een focus op een geluid dat echt en toegankelijk is. Ze brachten hun eerste EP Better Days uit in 2020 en zijn nu verheugd om hun eerste volledige album Tremolo Heart uit te brengen.

De Odd Birds hebben zeker het talent om van de laatste koers verder te gaan; zoals ze laten horen in Long Long Ride, Lie To Me en het sprankelende Drowning Rain, stuk voor stuk zeer goed geconstrueerde nummers en zo geproduceerd dat elk instrument in al hun glorie te horen is; maar nooit op een manier die de stemmen van de zangers overschaduwt.

Better At War klinkt als het duo had geluisterd naar veel Tom Petty en Eric Burdon in de dagen voordat hij de studio betreedt; Naarmate het nummer zeker de snijkant heeft die beide in hun prime had; En de Crazy Electric Guitar Interplay geeft dit krachtige nummer een rotsachtige rand waar ik in de toekomst meer wil horen. Dan is er het knipoog naar de Texas Troubadours wanneer het paar klinkt alsof ze zingen op de veranda van Townes van Zandt op de veranda op de scheuring en het breken van verdrinkende regen.

Maar er is een ander die mijn 'sinds die eerste middag in de auto heeft gefascineerd; En dat is Jennifer's vandaag, ik begon weer van je te houden waar ze de woorden en melodie draait en draait, in iets dat een Zuidelijke Gothic Heartbreaker nadert zonder de doodsklok. De manier waarop Jennifer haar gebroken hart en ziel in het lied brengt dat ik niet eens zeker was dat het hetzelfde nummer was; Maar het is en het is eerlijk om te zeggen dat gezongen door een vrouw, en met name Jennifer Moraca, het nu een geheel nieuwe betekenis en richting opneemt.