© Rootsville.eu

The Rusty Zippers (B)
tiltle: Film Dust
music: Americana
release date: september, 2022
label: Sugarbirds Recordings
info artist: The Rusty Zippers


© Rootsville 2022


Toen ik vorige week de Cd voorstelling meemaakte in de Missy Sippy, was ik degelijk onder de indruk van hetgeen dit duo op het publiek had losgelaten.

Men spreke 2020, annus horribilis, en midden in de corona-crisis. Ed De Smul schrijft en neem thuis wat liedjes op, enkel zang en begeleiding met de akoestische gitaar. Ach ja, wat moet een mens anders doen als je nergens naartoe kan.

Wanneer de omstandigheden het toelaten, trekt hij met zijn materiaal naar Tom de Poorter en zegt dat hij er zijn plan mee mag trekken. Zogezegd, zo gedaan en Tom verzorgt al de arrangement, mixing en mastering in zijn studio Sugarbird recording en zelf voegt hij daar nog 2 kleine muzikale stukjes aan toe.

Dit resulteert in deze zeer mooie schijf getiteld “Film Dust”, dat klinkt als een soundtrack van een imaginaire film. Het duo had bij de voorstelling al de nummers in hun set verwerkt maar toch klinken ze volledig anders op de plaat. Sommigen met een licht country-tintje, anderen zoals ‘The Rusty Zipper Men’, klinken meer als een strijdlied.

Alles zit fijn in elkaar, ingetogen en vlot beluisterbaar. ‘Revenant’ een kleins stukje duister instrumentaal en de afsluiter ‘Sinking’ zijn de twee nummers van de hand van Tom. Dit is een zeer aangename en genietbare plaat en ideaal om dit duo te leren kennen. Aanrader !


tracks:

1. Mims
2. Bird On A Wire
3. The Ghost Of Maggie Mae
4. Revenant
5. What Can I Tell You
6. Devil’s Gate
7. The Rusty Zipper Men
8. Sinking

Musicians:

Ed De Smul: zang en gitaar
Tom De Poorter: gitaar, mandoline, banjo