© Rootsville.eu

The William Brothers (US)
tiltle: Memories To Burn
music: country - harmony
release date: november 25, 2022
label: Regional Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: The William Brothers

© Rootsville 2022


"Het is al moeilijk genoeg om gas in de auto te houden", schreef Tom Petty op zijn lied 'Keeping Me Alive'. The Williams Brothers brachten het nummer in 1987 uit op hun debuutalbum, Two Stories. De tekst en het lied klinken vandaag meer dan ooit. De Williams Brothers zijn een tweeling, Andrew en David, en dat is terecht geweest vergeleken met het sublieme tweestemmige harmoniegeluid van The Everly Brothers. Hun versie van ‘Tears Only Run One Way’, waarmee het album wordt geopend en net als single uitgebracht, is geschreven door Robbie Fulks en zet de toon voor een album dat elke Everly Brothers-fan zou doen glimlachen.

The Williams Brothers brachten drie albums uit op Warner Brothers van 1987-1993. Op hun tweede titelloze album scoorden ze een hit in 1992, het bereiken van nummer 42 op de Billboard Hot 100 met 'Can't Cry Hard Enough' (geschreven door David Williams en Marvin Etzioni ) en geproduceerd door David Kershenbaum (Tracy Chapman, Joe Jackson), met een strijkersarrangement van wijlen grote Paul Buckmaster (Elton John, David Bowie). Het nummer is gecoverd door artiesten wereldwijd, waaronder Judy Collins, Victoria Williams (geen familie), en meer. Met vijf miljoen streams op Spotify staat het nummer ook in de Library of Congress. Na hun derde Warner Brothers-album, Harmony Hotel, verbreken ze de banden.

Oorspronkelijk opgenomen en gemixt in 1995 en door Andrew Williams in zijn studio direct naar 2-track ontwikkeld, eindelijk daarna 27 jaar, The Williams Brothers zijn klaar om het album Memories to Burn uit te brengen. Andrew en David zongen live met op de achtergrond Greg Leisz (Willie Nelson, Eagles) op steelgitaar, wijlen de grote Don Heffington (Bob Dylan, Emmylou Harris) op drums en Marvin Etzioni (Lone Justice, Counting Crows) op bas. De vijf live opgezet en gespeeld zoals ze zo vaak hadden gedaan in de clubs of andere studio-instellingen.


tracks:

1. Tears Only Run One Way (2:02)
2. Cryin’ and Lyin’ (2:08)
3. Death of a Clown (2:15)
4. Let The Mystery Be (1:56)
5. She’s Got That Look in Her Eyes (1:56)
6. You Can’t Hurt Me (2:33)
7. She Took a Lot of Pills (and Died) (2:29)
8. Memories to Burn (2.05)
9. Unanswered Prayers (2:05)
10. Piney Wood Hills (1:29)