© Rootsville.eu

Track Dogs (E)
tiltle: Where to Now?
music: Bluegrass - Folk
release date: march 18, 2022
label: Mondegreen Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Track Dogs

© Rootsville 2022


Deze vier muzikanten uit Madrid, die samen 15 jaar samen vierden in 2021, zijn net zo vastbesloten als altijd om verder te gaan waar ze gebleven waren na hun 2019-album Vuur op de rails. Dit is ook hun verklaring aan fans dat ondanks de verstoring van de afgelopen twee jaar, zijn deze honden geen van beide slapen noch liegen. Begonnen tijdens lockdown 2020, omarmt deze verzameling liedjes introspectie in evenwicht met het onmiskenbare optimisme en ritme dat heeft de deuren van zoveel podia en festivals voor de band geopend.

het 7e studioalbum van Track Dogs levert 12 nummers op met 12 muzikale gasten waaronder Cathy Jordan van Dervish, de favorieten van de Engelse folkscene, Banter, leden van Robbie K. Jones .Jones's soloproject The Potato Monsters, UK violist Kate Moranen US zanger Delories Dunn Delories Dunn. Het album bevat ook enkele weelderige strijkersarrangementen van beide kanten van het album Atlantic met dank aan Eli Bishop in Nashville en Chris Demetriou & Adrianne Wininsky in Stockport. Van de onstuimige finale van ‘Donna Lola’ tot het intieme duo Garrett Wall en trompettist-zangeres, Howard Brown, op het titelnummer, voegt het album Howard Brown met diepte toe aan het kenmerkende plezier en de glans van Track Dogs.

Ook inbegrepen is de heerlijke cover van 'Carolina in My Mind' van de band, die de duimen omhoog kreeg van James Taylor zichzelf. Op de albumhoes staat een schilderij van een vriend en fan, de Yorkshire-schilder Graham Lee Graham Lee Graham Lee, en de albumillustraties bevat ook foto's van Robbie K. Jones en de Spaanse fotograaf en blogger Ana Tabuenca Ana Tabuenca Ana Tabuenca. Met dit hun meest collaboratieve album tot nu toe is de band er vrij zeker van dat wat het antwoord ook is op: Waarheen nu?, de reis die voor ons ligt, zal door ons allemaal samen worden gedeeld.


tracks:

1. Every Dog’s Day (2:54)
2. My Love Feels Real (3:09)
3. She Sang Songs (4:26)
4. Donna Lola (feat. Cathy Jordan & Banter) (4:41)
5. Meet Me in the Middle (2:58)
6. River of Gold (2:43)
7. Carolina in My Mind (3:08)
8. Less Than Equal (3.15)
9. Where to Now? (2:29)
10. Empty Tracks (feat. The Potato Monsters) (3:19)

Bonus Tracks

11. At a Time Like This (3:10)
12. Last Lick of Light (2:36)