© Rootsville.eu

Walk That Walk (US)
tiltle:You Good.?!
music: Blues
release date: 2021
label: independent
promotion: Michelle Castiglia (Mail)
info artist: Walk That Walk


© Rootsville 2022


Als een van de belangrijkste bands in de indrukwekkende bluesscene in Boston - Walk That Walk is een fenomeen aan de oostkust, maar de wortels in het Midwesten zitten diep. Het materiaal en de uitvoeringen van de groep worden beïnvloed door de vruchtbare klanken van Detroit en Chicago, waar in de jaren vijftig de elektrische blues ontstak. De groep is al vele jaren op het toneel en begon in 1992 met hun langdurige bluesgetuigenis.

Ook al is de hoofdmoot "Blues" toch openen deze "Walk That Walk" met de typische Tulsa sound op "I'm The Man" en ook op "Detroit Rumble" ligt er een connectie tussen Ditroit city en de sound van JJ Cale. Ook de gitaar rifjes vloeien vlot uit Chuck's sixtrings. Lekker om luisteren is ook het slowbluesje "The Workin' Blues" daar waar deze band de Delta gaan opzoeken op "Country Boy Strong". Afsluiten doet het gezelschap met "It's Cocktail Time!" waarbij de klankkleur enigszins is te vereenzelvigen met deze van Dennis Locorriere. Yep, zondermeer paty Time!

De band bestaat uit "Chuck 'Poppa C' De Snyder" op gitaar en vocals. DeSnyder richtte "Walk That Walk" op in 1992 en heeft vanaf het begin gediend als manager, producer, frontman, gitarist en leadzanger van de band. Hij heeft alle originele Walk That Walk-composities geschreven, waaronder een samenwerking met voormalig bandlid Tim Gartland op enkele van de vroege Walk That Walk-nummers. Chuck, geboren in Motown en gitarist/zanger, was een tienerrocker, won middelbare school talentenjachten en leidde succesvolle R&B-getinte bands gedurende de hele universiteit en gedurende meerdere jaren in New York City. Maar toen hij naar Boston verhuisde, kon zijn "bluesziekte" niet langer worden onderdrukt.

Aan de keyboards hebben we "Ted 'Hastings' Armstrong". Ted Armstrong, afgestudeerd aan het gewaardeerde Berklee College of Music in Boston, is een van de oprichters van de band. Hij brengt sterke, eclectische referenties naar de groep. Een nationaal tourende, veelgevraagde toetsenist van de afgelopen dertig jaar, zijn B3-orgel en piano dragen enorm bij aan het geluid van de band.

"James 'Stickman' Waldron staat in voor de harmonica en is ook als zanger te beluisteren. James Waldron kwam in 2000 bij de groep, hij droeg vocaal werk bij en blies op een gemene bluesharp. Waldron, geboren in Massachusetts en inwoner van Plum Island, heeft veel gereisd en gespeeld met alle soorten muzikanten, van jazzbands uit Stockholm tot huisreggaegroepen in Jamaica. Al vroeg beïnvloed door de nationale blues-rockartiesten J. Geils en Aerosmith, begon hij uiteindelijk de Chicago-stijl meesters van de harp Little en Big Walter na te streven. Twee jaar studie bij Muddy Waters harmonica sideman, de New Yorkse Bob Shatkin, breidde zijn vaardigheden uit met country en delta blues harp techniek, evenals percussieve, op ritme gebaseerde Chicago blues.

De ritme sectie bestaat uit "Jon 'Cutlet' Reese" op basgitaar en aan de drums vinden we Alan Waters. Met een jeugdige luisterachtergrond, waaronder het met blues getinte tweede album van Zeppelin en voorouders als Lightning Hopkins, zit de blues in het DNA van Reese, in harmonie met jarenlange training in de uitvoering van klassieke pijporgelliteratuur en een liefdesaffaire met harde funk. Reese voelt zich thuis in de lijn van melodieuze groove-bassisten die terugvloeien via John Paul Jones, James Jamerson, helemaal terug naar ... J.S. Bach.

Alan brengt jarenlange tourervaring mee naar de band als drummer, waarbij hij altijd de essentiële beat voor elk nummer bepaalt. Hij heeft veel gewerkt in een breed scala aan stijlen, waaronder blues, jazz, rock, Cajun, Caribische en Afrikaanse muziek. Door heel New England speelde en nam hij op met The Porchrockers, Rumbafrica, Tropical Fire en het Boston Jazz Reggae Trio. In Chicago en in het middenwesten heeft Alan opgetreden met Ike Reilly, de Otters, Ghanatta, C5, de I-lites en vele andere bands en zangers.

tracks:

  1. I'm the Man
  2. You Good.?!
  3. Detroit Rumble
  4. After Hours
  5. The Workin' Blues
  6. Country Boy Strong
  7. Gone Fishin'
  8. All Kinds of Alcohol
  9. It's Cocktail Time!