© Rootsville.eu

Aluminé Guerrero (Arg)
Latin Electro Folk - Wereldmuziek
Pallieter Café Herselt
(29-01-2022)
report & photo credits: Rootsville


info club: Pallieter Café
info band:
Aluminé Guerrero

© Rootsville 2022


Voor het tweede concert van de dag ging het richting "Pallieter Café" in Herselt. Vandaag zou Hans het geweer totaal van schouder wisselen en dus deden dat ook ikzelf en enkele "Gevarenwinkel" descipelen. De reden van deze totale ommekeer was het bezoek van de Argentijnse folk zangers "Aluminé Guerrero" en haar nieuw electro project. Ook de Roel van "Living 29" was richting Herselt komen afzakken. Dus geen blues of roots maar todos los colores del mundo.

Buiten de loopings op haar synth was Aluminé ook vergezeld van een akoestisch gitaar, een blokfluit en enkele schelpachtige percussie instrumenten zoals een natural seed rope shaker. Zeker ook het hier niet al te bekende snaarinstrument "Charango" vermelden. Last and not least een portable en andere hulpmiddelen die haar band kwamen te vervangen. De Petra De Sutters en Tine Vanderstraetens van onze wereld waren niet aanwezig, die zijn gewoon bezig met ons te pluimen. Het echte groen kwam dus van deze "Aluminé Guerrero" die dan wel voor haar gemakzucht op Europese gronden verblijft.

Zo gaat het openingsnummer "El Camino del Tucan" nu niet over die auto uit de film "A Breaking Bad Movie" die we kennen maar deelt Aluminé hierin haar bezorgdheid voor het Amazone woud. Met "Linda Flor" bevinden we ons helemaal in de Zuid-Amerikaanse muziekscène en brengt ze deze traditional die ons de Latijnse ritmes doet ontdekken, yaya, ai yoyo. "Parte Del Mundo" komt dan weer uit haar gelijknamige album, net als "Iruya" waarmee ze het eerste gedeelte komt af te sluiten.

Ook in deel 2 deelde ze haar bezorgdheid over de wereld met ons en opende zo met "Bailando". Kregen we ook nog "Caracol de Trapo" en "Cumbia de Toles" en zo waren ze hier in hartje Herselt weer een ervaring rijker. Een echte Argentijnse tango, daar bleven we van verscholen en heb ik twijfels of deze "Aluminé Guerrero" het tot op de main stage van het festival hier verder op zal schoppen. Voor "Dranouter" evenwel gaan de deuren dan wel weer open...