© Rootsville.eu

Tim Ilegems & Ilias Scotch (B)
Wednesday Live
Don Petrol Tielt-Winge
(16-02-2022)
report & photo credits: Freddie


info club: Don Petrol
info band:
Tim Ielegems - Ilias Scotch

© Rootsville 2022


Stilaan beginnen we een beetje naar normaal te gaan, en dus ook zo voor de "Soundcheck Dinners" in de "Don Petrol", sinds 2022 omgevormd tot "Wednesday Live". Iedere 3de woensdag van de maand kan je hier genieten in het "Amerikaans Restaurant" van een lekkere uit de kluiten gewassen hamburger met als toetje een "Live" concert. Op deze woensdag in februari stonden niemand minder dan Tim Ielegems en Ilias Scotch op de affiche.

Bijna was deze "Wednesday Live" aan mijn aandacht ontsnapt, maar gelukkig is daar dan toch smoelenboek. De "Don Petrol" is gelukkig maar een steenworp van m'n deur vandaan dus vlug veranderen van broek en wijle weg. Moest ik nu met de elektrische wagen ernaar toe gaan zou dit een probleem scheppen wanneer die nog stond te chargeren. Mijn auto is nog een betrouwbare en zuinige diesel en dus was het van volle gaaz richting Tielt oep den Berg. Een plaatsje vond ik nog aan de tafel van Katrien Van Proeyen die met haar nieuwe band "The Ragged Roses" in de herfst van vorig jaar hun debuutalbum "Do Me Right" (album report) kwamen uit te geven bij het label "Rootz Rumble". Deze "The Ragged Roses" staan hier bij Bart en Hans voor de "Wednesday Live" van april op de affiche .

Tim Ielegems aka Shakedown Tim en Ilias De Neve aka Ilias Scotch voorstellen is als een open deur intrappen want beiden hebben in de Belgische muziek scéne al meer dan hun sporen verdiend. Beide kennen we al jaren want zo stond Tim mee aan de doopvond van de vroegere uitstekende bluesband "Fried Bourbon". Later richtte hij "Shakedown Tim & The Rhythm Revue" op en bracht hij daarmee in 2016 het album "Hard To Catch" en in 2018 "Shakedown's Th'owdown" uit. Tim speelde reeds samen met diverse muzikanten zoals onder andere "Roland" en de helaas in 2021 overleden bluesman "James Harmann". Vanavond dus met aan zijn zijde "Ilias Scotch".

Ook de muzikale levenswandel van Ilias Scotch is indrukwekkend te noemen. Zo is Ilias de bezieler van de groep "Scotch, No Soda". Ilias Scotch is een van de meest getalenteerde boogie en blues zanger-pianisten die ons kleine landje rijk is. Als vaste resident in de Dendermondse jazzclub "Honky Tonk" bracht hij als "Ilia De Neve" in 2016 zijn sprankelend soloalbum "Wama Bama Mama" uit. Mijn besluit daarop was toen...If you like soulful blues and outstanding jazzy dancegrooves then you like this Ilja De Neve, outstanding keyslinger and stunning shouter, 'cause he's Wama Bama Mama!. Blues, Boogie Woogie, NOLA of gewoon Jazz, hij kan het allemaal.

Onze two beat farmers begonnen eraan met een stevige portie boogie woogie met nummers als "Let's Get High" en de "Pee Wee Crayton Special". Het werd een gezegelijk huwelijk tussen de boogie woogie keys van Ilias Scotch en de swingin' strings van Tim Ielegems. Uiteraard komen we ook uit bij de blues met Jimmy Reed's versie van "I Found Love" en Tampa Red's klassieker "It Hurts Me Too". Helaas was dansen nog uit den boze hier in de juke joint "Don Petrol". Al even vlug schakelden de heren over naar een originele gospel met "What I Deserve", de pastoor zal content zijn.

Gezelligheid troef hier vanavond bij Bart en Hans en daar deden de nummers "Sunnyland" van Elmore James en Jimmy Rogers' "That's Alright" meer dan hun deel in. Voor de pauze kregen we nog "Feed My Body To The Fish" van Willy Love & Little Milton en het was misschien daardoor dat Tim zijn viskorf had meegebracht.

Na een korte pauze werd het meteen weerom een boogie woogie intermezzo waardoor Ilias Scotch zich als een outstanding key singer op de black & white keys kwam te etaleren. Plots diepten de heren een specialleke uit hun arsenaal met de monster hit van Dillinger uit 1976, "Cocaine in my Brain". Let me put you wise, hier was niemand aan het snuiven.

Wat niemand had zien aankomen gebeurde dan toch. Ook Tim en Ilias hadden Katrien Van Proeyen opgemerkt en riepen haar zodoende dan ook maar bij hen. Katrien is helemaal niet vies van een goede dosis rauwe rhythm 'n blues en dus verdiepten ze zich alle drie in het nummer dat Elvis kwam te pikken van "Big Mama Thornton".  "Hound Dog" werd door Big Mama al opgenomen in 1952. Nog een verdere uiteenzetting met Katrien van "The Ragged Roses" kwam er met een lange versie van "Shake Your Hips", iets wat Katrien uitmuntend kwam voor te doen. "Chilly Willy" moest het weten ;-)

Aan alle mooie liedjes komt een eind en zo ook aan dit. Tim en Ilias kwamen nogmaals het vuur aan de lont te steken met "Beer Drinkin' Woman" van Memphis Slim en uit het archief van Shakedown Tim ook nog "Red Hair". Je kon het concert omschrijven als eentje van boogie woogie met een T-Bone Walker tintje. We waren meer dan tevreden erbij te kunnen zijn. Don't forget it...iedere derde woensdag van de maand is het hier van 't zelfde. Good food & good music! THX to Bart & Hans.