© Rootsville.eu

CC Jerome & Band (NL/B)
Rock 'n Roll - Blues
De Ploeg Diepenbeek i.s.m. Hookrock
(18-02-2022)
report: Marcel & photo credits: Freddie


info club: De Ploeg - Hookrock
info band:
CC Jerome

© Rootsville 2022


Ondanks de storm "Eunice" kwam ik me toch te verplaatsen richting "De Ploeg" in Diepenbeek voor een optreden van "CC Jerome & Band". Hier is al sinds vorig seizoen iedere maand een concert te beleven met roots en/of blues muzikanten. Dit hotel en eet-kaffee was vroeger, en is nu terug, het bastion van "Jazz" met als basis het Arne Van Colie Trio. Zoals gezegd hebben de blues en co liefhebbers hier nu ook al enige tijd hun vaste stek op vrijdagavond in het zaaltje van "De Ploeg".

De aanvoer van bands ligt in de handen van Ivan Jacobs van "Hookrock" die op 23 april hun 1ste indoor festival organiseren na Corona. Het aanbod is zeer variërend te noemen en zo komt vandaag ondanks de storm CC Jerome aanwaaien van bij onze noorderburen. In zijn zog smokkelde hij ook keyslinger Dick Elsendoorn mee, en dit als pianist van het "CC Jerome Combo". Jerome van Gasteren AKA CC Jerome kennen we door de jaren heen in verschillende gedaantes, zoals frontman, begeleider en bookingsagent maar waarbij de rock 'n roll altijd op het voorplan treed. Zijn sturende ritme scetie bestaat vanavond uit "eigen volk" met de helft van "The Catsmokes". Bassist Jan "Jakke" Vermeulen en drummers Robert 'Bettes' Thijs zijn vanavond de bouwstenen van CC Jerome's band. Deze "Catsmokes" vieren dit jaar reeds hun 20ste verjaardag en staan zo ook op de affiche van "Hookrock Indoor". Volledig incognito had ook de batteur van de "Travellin' Blue Kings" zich ook onder de menigte gemengd, al kan je bij Marc Gijbels nu ook weer niet naast kijken. Altijd tijd voor een gezellige babbel. Ook deze "Tavellin' Blue Kings" komen op "Hookrock Indoor" hun nieuwste single "A Stiffer Drink" aan ons voorstellen tesamen met ook de originele bezetting van de blues-party band "Chilly Willy" ...maar nu eerst "CC Jerome & Band"!.

De gasten vliegen er hier in vanavond met "Red Hot Mama", een klassieker die al door menige rockin' en blues muzikanten op het setlist werd geplaatst, all we need was the hot sauce. Dat rock 'n roll hier vanavond op het voorplan zou treden was algemeen geweten zo ook met "Don't You Lie To Me". Omdat de zaal ook voor de helft gevuld is met blues liefhebbers krijt CC Jerome ook in het arsenaal van blues muzikant "Jimmy Reed" met diens "Big Boss Man".

Volledig in overdrive gaande krijgen we zo "I'm Ready" van "The Fat Man" aka Fats Domino dat hij al uitbracht in 1959 maar ook hier onsterfelijk werd gemaakt door Strato-master Albert Lee en uiteraard onze eigenste "Seatsniffers". Van Jimmy Reed kregen we ook nog "Peepin" 'n Hidin'" of "Slippin' and Slidin" of "Baby What You Want Me To Do", het is maar welke je verkiest :-).

In de hoedanigheid van "Rock 'n Roll" komt CC Jerome dan eentje uit de kast halen van "Elvis" maar met deze "Little Sister" deinen we zo al vlug richting pauze. "Sugar Bee" van" Cleveland Crochet & Hill Billy Ramblers" uit 1960 leidde zo de break in en zo kon de storm hier binnenin "De Ploeg" ook een beetje gaan liggen.

Met de inleidende "Hot Rot Party" kon het feestje hier in de zaal nog wel even doorgaan en werden we ondergedompeld in een "Rock 'n Roll Therapy" en kwam Slim Harpo ook nog even met zijn heupjes shaken. Die van "Hookrock" hielden een Rassemblement Limbourgeoise aan den toog en zo heeft Marjan er ook nog iets aan. Voor de liefhebbers van "Bill & The Burners" die geven hier op 18 maart van jetje...