© Rootsville.eu

The Ragged Roses (B)
CD voorstelling "Do Me Right"
De Floeren Aap Mechelen
(27-02-2022)
report & photo credits: Freddie


info club: De Floeren Aap
info band: The Ragged Roses

© Rootsville 2022


Een zonnige zondagnamiddag richting "Putteke" in Mechelen voor een bezoek aan "De Floeren Aap" voor de CD voorstelling van "Do Me Right" van de roots & rock 'n roll band "The Ragged Roses". Bleek dat ik niet alleen met het zelfde gedacht richting 'Maneblussers City' was gestapt. Ook "Peter 'Rolmo' Wetsels was aanwezig waarvan de 10de editie van "Rolmo's Roots Rock" op 26 maart valt. Net als Bart Cocquyt aka Mr. Blue, nu spelende in "B4", van wie het album "Highway Sessions" op 13 maart zal verschijnen, en ook nog Kris Vermeulen de PR-man van "Swing Wespelaar". De flyer brigade van de "V8 Brothers Village" en "Go Cat Go" kwamen ook deze "The Ragged Roses" steunen. Samen met een aantal roots, rockabilly en rock 'n roll lovers zouden we gaan genieten van een aangename en vooral swingende namiddag.

Deze "The Ragged Roses" bestaan vandaag uit frontvrouw Katrien Van Proeyen, stringbender Bart 'Rico' Ulens, tevens ook de hofleveranciers van het merendeel van de nummers op "Do Me Right", en er ook al bij met "Shotgun Sally". De band waarin ook Bart Cocquyt present tekende. De ritme sectie bestaat uit Sebi Lee aan de upright bass en drummer Johan Bekkers. Het album werd uitgebracht op het "Rootz Rumble" label een devisie van "Naked". Openen doen ze net als op het album "Do Me Right" met "Hoodoo Voodoo" en meteen waren we under the spell van deze "The Ragged Roses".

Ook het footstompin' en met rhythm 'n blues geïnfiltreerde "Tell Me" en met het op het album Shotgun Sally verschenen "Humdinger" krijgen we de rauwe vibes van Katrien, met een knipoog naar Wanda Jackson. Wat daarna volgt is een beauty. Een door rumba en Hawaïn aangedreven surfgitaar is "Falling Out Of Love", een nummer waarbij de credits gaan naar 'Rico" Ulens en Katrien Van Proeyen. Kwaliteitsvol. "Cravin' For Your Lovin'" is een op rootsy beats gedreven nummer.

Krijgen we in het eerste gedeelte ook nog "Nervous Breakdown", "One Look", "Sunny Thing" en uiteraard de op rockabilly aangedreven titeltrack "Do Me Right" van het album. Tijd voor een nervous "Maneblusser" met een welgemeende cheers aan mister B4.

Ondertussen waren enkele fans aan het dansen geslagen en dus mocht en kon niet anders of dit feestje moest verder worden uitgebouwd en dat gebeurde met "Wild Wild Lover", "Slippin' & Slidin" en het op popcorn gebouwde "I Need A Man". Terug naar het album dan, want daarvoor zijn ze uiteraard ook hier aanwezig in "De Floeren Aap". Dit gebeurde met nummers als "Never Gonna Break My Heart" , weer eentje van de tandem R. Ulens en Van Proeyen. Rockabilly pur sang dan met "Right Track", Go Cat Go!

Aangedreven door de ritme sectie bestaande uit Sebi Lee en Johan Bekkers komen we zo uit bij de oldie "Runaway". Een nummer dat Del Shannon in 1961 uitbracht en het schreef samen met zijn toetsenist speler Max Crook. Helaas moet er ook een einde komen aan deze rock 'n roll party hier in Mechelen en dat doen deze rockers met "Rocker". Saving the Best For Last , je moet het maar kunnen en dus krijgen we als toetje het mooiste nummer dat op "Do Me Right" te vinden is, althans volgens ondergetekende. Wat moet 'Rico' Ulens in een bijzondere romantische bui zijn geweest toen hij deze Highschool sleper "Way Back Home" schreef...kiekebisj momentje, en ja dit is Belgisch!

Don't Forget, voor de fans van deze "The Ragged Roses", zijn staan ook op de affiche van de 10de editie van "Rolmo's Roots Rock" op 26 maart in het "GC Tentakel" in Zonhoven. Be There!