© Rootsville.eu

INA Rose (B)
Country
't Stamineeke
Webbekom (07-03-2022)
report & photo credits: Freddie


info club: 't Stamineeke
info band: INA Rose

© Rootsville 2022


Eerste maandag van de maand en dus Stamineeke-Time en dit zonder CST en mondmasker. Raar maar waar, nu kunnen we terug de beminnelijke glimlach zien van Maaike en Christel achter den toog. Voor den toog vandaag staat een reizende Belgische Country- en Americana ster aan het firmament. Haar naam is INA Rose en ze is afkomstig uit Dilbeek, je weet wel de gemeente van...

Deze singer-songwriter kwam tijdens een verblijf in de VS in contact met country en bluegrass en liet zich vanaf dat moment inspireren door namen als Dolly Parton waardoor haar nummers een liefde voor deze country muziek uitstralen. In volle Corona periode bracht deze INA Rose haar debuut EP "Sounds of Love" uit en dus staat ze met haar voorstelling ervan nog maar in het begin van de voorstelling. Vanavond maken we dus kennis met deze jonge beloftevolle singer-songwriter en kijken dus vol bewondering uit naar wat komen zal. Aan den toog kregen we het gezelschap van David Ronaldo die dit ontluikende talent al wel had gezien met toen aan haar zijde David Piedfort.

Volgens onze bevoorrechte getuige vindt deze "Ina Rose" ook haar weg op de black & white keys maar zal ze zich hier vanavond enkel begeleiden op akoestische gitaar...en ook in gezelschap van de Nederlandse singer-songwriter Mart van den Bighelaar AKA "The Martial". Wie ook aanwezig waren zijn de immer respectvolle muziekliefhebbers hier in "'t Stamineeke" en door deze mensen wordt het muzikaal niveau hier steeds wat omhoog gekrikt, en uiteraard ook door Maaike.

Haar nummers staan in het teken van haar recent uitgegeven EP "Sounds of Love" en meer bepaald in het teken van de liefde. Dus zullen Aphrodite en Eros vanavond hier wel hun werk hebben. Opener van de avond is "Hope Your The End of My Story". Dat deze "Ina Rose" als voorbeeld "Dolly Parton" heeft kan je onmiddellijk opmaken uit haar stemtimbre en zo wordt het hier meteen akelig stil.

Naast begeleider op akoestische gitaar heeft deze "The Martial" ook zijn mandoline en vertoond hij zijn skills hierop op het volgende "Love Can Go To Hell", een vreemde interpretatie voor de liefde als je het mij vraagt maar wel mooi gezongen. En die melancholische country stem zal hier gans de avond te horen zijn. De klankleur van "Ina Rose" past prefect bij country muziek en lijkt zelfs als twee druppels water op een jonge "Dolly Parton".

Wat meer schwung krijgen we dan bij "Creepin' In", een nummer dat werd geschreven door Norah Jones in co-writing met Dolly Parton. Ook uit de "Sounds of Love" komt "Dirty Habbit" en zo wordt het leven van Ina Rose meer en meer intrigerend te noemen. Met "Geraldine" wordt er weer wat meer up-tempo is de set gestoken. Afsluiten doet ze hier met "Somebody's Daughter" van de Canadese country zangeres Tenille Townes, en zo mag het koffiemachine terug worden aangezet!

Na de koffie, zonder taart, kon en zou het alleen nog maar beter worden. Dat deze "Ina Rose" voor onze eigenste Dolly Parton kan doorgaan heeft ze in de eerste set al meermaals bewezen, zonder ook maar een beetje van heer eigenheid hierbij te verliezen. Met een indrukwekkende vertoning van Shania Twain's "You're Still The One" keert de rust hier weer in dit cultuurcafé. Tijd dan maar om de titeltrack van haar "Sounds of Love" op ons los te laten. Een sound die meer dan indruk maakt.

Ook "Way Back Home" en "Somebody Somewhere" zijn terug te vinden op Ina Rose haar debuutplaat. Even de mannen hier aanwezig nog lik op stuk geven met "New Dogs, Old Tricks" van het country duo "Maddie & Tea" en zo deinen we stilaan naar het einde van haar passage hier in dit cultuurcafé van Webbekom-City. Laatste noot nog niet uitgezongen of de vraag om een encore is daar al. Op de vraag van Ina of het een Belgische klassieker mocht worden of eentje van Dolly Parton was het antwoord volmondig, alle twee. Ja, ze willen hier veel in Webbekom.

Kregen we eerst "Don't Cry For Louie" van "Vaya Con Dios", en ja, het deed deugd om Danni Klein nog eens kunnen te horen. Als kers op de taart was er dan nog die million selling chartbuster "Jolene" en was iedereen hier aanwezig meer dan overtuigd van haar kunnen. "Ina Rose" rocks! Voor ons was het tijd voor een moment met Willie and a "Fat Boy"...De "PR" nog wat finetunen en het komt allemaal goed. Met dank aan David Ronaldo voor de belichting ;-)