© Rootsville.eu

Dirty Little Religion (B)
Akoestische Warren Zevon Tribute
Het Perron Hamme
(12-03-2022)
report: Marcel & photo credits: Marc Blues Photography


info club: MOC Perron
info band: Dirty Little Religion

© Rootsville 2022


Omdat het niet altijd blues hoeft te zijn, trok ik naar Het Perron in Hamme voor het optreden van Dirty Little Religion. Ik hoor het u al zeggen: “ das een lieke van Warren Zevon”. Klopt als een zwerende vinger natuurlijk, maar het is ook een duo dat een akoestische tribute brengt aan Warren Zevon. Dit duo bestaat trouwens uit Bart Van Den Driessche (zange en gitaar) en Stijn Bruynooghe (drums en accordeon). De ene afkomstig uit Eeklo, de ander uit Zelzate. Gezien Warren Zevon toch deel uitmaakt van de muzikale helden uit mijn jeugd, stapte ik op de fiets en peddelde richting Perron. Halleluja !!! Benzinebesparend zo’n optreden in eigen gemeente mijn gedacht !

Blijkbaar ligt Warren Zevon niet zo goed op de markt want er was niet veel volk komen opdagen. Ach ja, zoals altijd zouden de afwezigen alweer eens ongelijk krijgen. Goed op tijd ging het duo van start met een wel hele ouwe song ‘Frank And Jesse James’, nummer dat al dateert uit 1976 en de openingstrack was van zijn eerste album. Met ‘Excitable Boy’, nummer uit het gelijknamig album uit 1978,  kregen we een meer bekender nummer tussen de kiezen. Dat gelde trouwens ook voor ‘Roland The Headless Tompson Gunner’.

Tussen de songs door kregen we een hoop fijne weetjes te horen over de songs en hun ontstaan. “Driesse” is een fijne verteller en brengt alles met wat fijne humor aan de man, wat het geheel nog meer aangenaam maakt. Hij heeft een diepe, ietwat rauwe stem die duidelijk goed past bij de Zevon songs en krijgt steun van zijn kompaan Stijn, die het geheel strak houdt met zijn eenvoudig drumwerk en jawel, zelfs een aantal songs begeleidt op de accordeon en terwijl ook de basdrum bedient. Dat ze nu nog eens zeggen dat mannen niet multifunctioneel zijn...

Ondertussen raasde de Zevon juke box verder met minder bekende nummers als ‘The Overdraft’, ‘Mohammed’s Radio’, ‘Looking Down The Path’ of ‘Splendid Isolation’. Maar we kregen er ook een pak bekende over ons heen, zoals ‘Werewolves In London’ – waarschijnlijk de enige hit die Zevon rijk is – ik denk ook aan ‘Things To Do In Denver When You’re Dead’, ‘The Envoy’, ‘Boom Boom Mancini’ – het verhaal van een boxer die zijn tegenstander doodsloeg- het exotisch getinte ‘The Hula Hula Boys’ of ‘Lawyers, Guns And Money’ Persoonlijk vond ik dit genieten geblazen . Geen pauze en in één ruk naar de finish om te eindigen met Springsteen’s ‘Jeany Needs A Shooter’ en het heel fijne ‘Keep me In Your Heart’.

Dan kwam “Den Hoed” en kon iederen bijdragen voor dit aangenaam optreden. Ik denk dat de aanwezigen zeker hebben genoten en het was een fijne manier om de zaterdagavond door te brengen. Wat mij betreft was het een reis terug in de tijd en goede jeugdherinneringen. Ik voelde mij plots een pak jonger....

Volgend optreden in het Perron is de Delta Blues van Mississippi Mud  op zaterdag 19 maart. Just be there folks !!

Marcel