© Rootsville.eu

Beaux Gris Gris
Bluesy Rock 'n Roll
De Bosuil Weert
(NL)(20-03-2022)
report & photo credits: Freddie


info club: De Bosuil
info band:
Beaux Gris Gris

© Rootsville 2022


Wanneer ik dacht van een zorgeloze zondag in de zetel te gaan doorbrengen was dit naast de burgemeester van "Gevarenwinkel" gerekend. Nog volop in de opbouw van het verslag over de 24ste editie van de "Southern Bluesnight" kreeg ik alweer een telefoontje om een retour Nederland te maken voor een afspraak met Wout van "Zilst Blues". Het doel was een namiddag concert van "Beaux Gris Gris" in muziekcentrum "De Bosuil" in het Nederlandse Weert.

Vrijdag 18 maart hadden we Greta Valenti & Beaux Gris Gris gemist in het "Pallieter Café" te Herselt, vandaar de positieve respons om richting Weert te trekken. De paar uurtjes slaap en het zonnige weer deden ons bijna wegdompelen in de auto en het eentonige Limburgse landschap bracht er geen beterschap in, groen, groen en nog eens groen, dat de groenen dit nog niet weten ;-)

Mijn eerste kennismaking met deze "Beaux Gris Gris" was op "Moulin Blues" in het gezegende jaar 2019. De tijd loopt snel, zeker wanneer we een paar jaar verloren zagen gaan door "Corona", niet het bier ;-) En omdat herinerringen altijd leuk zijn beginnen we met een momentopname uit dat jaar met als bevestiging, beaux gris gris, true colors never change.


photo Greta Valenti (Moulin Blues 2019) © Rootsville

Het project ontstond in het brein van de flamboyante Greta Valenti en gitarist Robin Davey. Voeg daarbij nog Emma Johnson aan de keyboards en een ritme sectie dat bestaat uit drummer Mark Barrett en bassist Stephen Mildwater en je hebt een uitzonderlijke cast. Een blend van NOLA, Blues en Rock 'n Roll.

Deze "Beaux Gris Gris" hebben tijdens de lockdown het nuttige aan het aangename gepaard en werkten zo maar aan hun nieuwe album "Good Times End Times", de release gaat samen met hun nieuwe tour en waarvan de single "Fill Me Up" reeds werd uitgebracht. Het concert zou hier in "De Bosuil" beginnen rond half vijf en dus tijd om nog enkele pintjes Belgisch bier te nuttigen, ook een voordeel natuurlijk.

Openen doen deze "Beaux Gris Gris" met "Heartbreaker" en misschien wel het autobiografische "When Baby Was Rich", beiden uit het album "Love and Murder" uit 2019. Nummers waarop door deze band intens meegeleefd wordt. Knap en vol overgave gebracht door Great Valent uit dat zelfde album is ook "Have Mercy". De soms psychedelische gitaar rifjes van Robin Davey maken deze nummers klinken als 60-ties rock 'n roll en dwalen onze gedachtengangen af richting Woodstock.

Met hun klassiekers als "Louisiana Good Ride" en "Thrill Me" blijven afdwalen in het oudere arsenaal van de band en werkte Gretz hard aan de interactie met het soms toch wel stoïcijns publiek hier in "De Bosuil". Op de ballad "Is This The Blues" leefden we dan toch zo maar mee of was het doordat het woord blues was gevallen. Op gebied van blues is deze strekking minder aanwezig op het nieuwe album "Good Times End Times" en lonken deze "Beaux Gris Gris" meer naar het alternatievere.

Met de single "Filled Me Up" kregen we dan erk uit het nieuwe album en deinden we verder richting einde concert en met "Gris Gris" en "What's My Name" kwamen we dan toch ook zo terecht in de "Big Easy" en kwam ook "De Bosuil" weer tot leven...