© Rootsville.eu

Blues Lee (B)
Blue Monday Concert
De Blauwe Kater Leuven
(21-03-2022)
report & photo credits: Freddie


info club: De Blauwe Kater
info band: Blues Lee

© Rootsville 2022


Nog maar het tweede "Blue Monday Concert" hier in "De Blauwe Kater" te Leuven en al meteen staat hier alles al onder stoom. Vandaag op de affiche een blues band die bij de oudste van het land mogen gerekend worden, "Blues Lee". Een band die weet hoe ze de sfeer er in kunnen brengen en zo wordt het voor onze nog studerende ministers en andere magistraten weerom een feestdag vanavond.

"Blues Lee" brengen een mix van blues, roots en rhythm 'n blues en brachten in volle "Corona" pandemie nog hun nieuwste album "Twenty Five" uit, dit naar analogie van hun in 2020 toen 25-jarig bestaan. Deze Blues Lee'kes zijn Karel Phlix, JB 'Bies' Biesmans, Jan Corthouts, Steph Collaert en Carlo Smeyers. Are You Ready to Party?

Opmerkelijk is dat naast de studerende bevolking van Leuven ook heel wat "Blues Lee" fans richting dit iconische café zijn afgezakt. Alhoewel? door hun jarenlange aangroei van volgelingen is dat nu net niet speciaal maar eerder normaal te noemen. Het startschot wordt gegeven rond 09.15PM en dit is maar goed ook want nog langer wachten hoeft niet want dan kan er geen kat meer bij, al zou de kater het misschien wel willen.

The Gear...

Oeweeh en zo zijn we vertrokken met "Love Engineer". Al meteen ook een instrumentaaltje dat je kan terugvinden op het album "Twenty-Five". Het nummer gaat over de Franse  sjotter "Ribery". Een nummer op en top "Blues Lee". Met "Flying High" steken de Blues Lee'kes van wal met een knipoog naar de 70's soul, en zo was het nieuwe album reeds ingezegend  en volgt er met de oldie "Full Time Lover" een heerlijk slowbluesje. Alle six-strings hebben dit overleefd en dus werd het tijd voor wat rock 'n roll.

Zo komen we uit bij de heerlijke sax grooves van Biesmans op een al even genietbaar instrumentale "Luna Twist". Toch straffe kerels hoor! Ook op de Mississippi saxofoon in diezelfde Biesmans een klepper, getuige "Rusty Gun". "Ooh Baby" wordt dan even een Djang en is ook het moment aangebroken om even een luchtje te gaan scheppen.

Na wat gezuiverde lucht tot ons hebben mogen nemen is het back to bussiness. Ook in het tweede gedeelte van de "Blues Lee Show" krijgen we een mix van oud en nieuw materiaal zoals "Who's Gonna Help Brother Get Further" tot het met hillbilly geïnfecteerde "Hillbilly Joe". Oud en nieuw...

Het outstanding instrumentale "Hooking" mag uiteraard niet vergeten worden en zo komen we bij dat eene zeldzame covertje bij een optreden van deze rasmuzikant en wordt "I Got Loaded" van Los Lobos zomaar de Blauwe Kater in gegooid. "Cross That Line" is dan helaas het afsluitende nummer al kan een bisser er hier altijd wel bij. "Don't You Come Running" komt uit hun laatste album "Twenty Five" en met "Hallibut Hop" moeten ze het hier helaas weer doen voor 2022 in "De Blauwe Kater" CU!