© Rootsville.eu

Revenuer Men (B)
Rockabilly - Rock 'n Roll
't Stamineeke
Webbekom (22-04-2022)
report & photo credits: Freddie


info club: 't Stamineeke
info band: Revenuer Men

© Rootsville 2022


Helemaal geen weet van het optreden op vrijdagavond in "Stamineeke" te Webbekom tot ik dan toch plotseling een passage op "smoelenboek" zag voorbij komen. De spelende band waren die van "Revenuer Men" en laat dit nu net de groep zijn die op 1 juli aanstaande "Hookrock" komen te openen, dus toch een kijkje gaan nemen. Tweede verrassing, de groep zat al haast te midden in hun setlist, de derde vaststelling was dat de rol van "MC" vanavond werd waargenomen door Christel omdat Maaike weerom door dat vieze beestje werd geïnfecteerd.

Het was al een irriterende week geweest met vooreerst een aanvaring met de "Diestse Parking Maffia" waarbij het personeel van die firma toch enig machtsvertoon wilde laten gelden, en dan in 2024 maar verbaasd zijn dat er extreem rechtse partijen rasse schreden voorwaarts nemen. Van democratie is hier al lang geen sprake meer laat staan van enige menselijkheid. Nog maar net binnen in "Stamineeke" en het eerst in het oog springend was een concertfotograaf (?), irriterend in de overtreffende trap. Ik weet niet of deze persoon de persoonlijke fotograaf was van deze "Revenuer Men"? Deze man heeft totaal geen respect voor het beroep en had ik op mijn lange carrière nog nooit tegengekomen. Hoop ook dat dit de allerlaatste keer zal zijn. Soit, we zijn hier voor de muziek...

De muziek dan. Deze "Revenuer Men" bestaan uit Tom Vloemans op gitaar, harp en voclas. Hij wordt ondersteund door de tweede gitarist Michel Van den Bosch en een ritme sectie dat bestaat uit Eric Leclerq op de staande bas en Joris Govers achter het Gretsch drumstel. Met hun muziek reizen we terug richting retro era in een mix van stomende rockabilly en aangename rock'n roll en highschool bop.

In het eerste gedeelte van hun set was het voornamelijk de rockabilly die het voortouw nam maar konden de aanwezigen hier toch genieten van de aanstekelijkheid van de band. Met nummers als "Long John" en "High Heel Sneakers" werd het al voor enkele hier een opgave om blijven stil te staan. Diene (fotograaf) had daar helemaal geen moeite mee en zo gingen hun speakers al bijna naar de verdoemenis.

De band komt uit de ruime rand van Zoersel en zouden zich onsterfelijk beginnen maken, alleen...toen kwam "Corona". Twee jaar oefenen zonder perspectief is geen lachertje maar in iedere tunnel schijnt vroeg of laat een lichtje, zo ook op deze "Revenuer Men" die hier zowaar al aan concert nummer '5' waren. Door het missen van het eerste gedeelte zaten ze met "Chalk It Ip With The Blues" al vlug aan het einde van het dit gedeelte en was Christel in de weer geweest zodat ze backstage al vlug weer op krachten konden gaan komen.

Tijd voor het tweede gedeelte en daar was (hun) fotograaf alweer. We zouden gaan denken dat hij als 5de bandlid ook aan de kassa zou gaan passeren maar voor mij had hij de kaart getrokken van "Ga direct Naar de Gevangenis, gan niet langs Start" :-). Sterker nog kwam hij me de vraag stellen of ik al een foto had kunnen nemen waarop ik repliceerde dat hij wel altijd in de weg stond. Zijn antwoord; er altijd voor gaan als je er wil komen...LOL. Gelukkig zat mijn chakra na deze beruchte week nog goed.

Na "Ain't It A Shame" en Patsy Cline's "Got A Lot Of Rhythm In My Soul" was ook de fun er bij mij af. Voor zover ik heb kunnen volgen zijn deze "Revenuer Men" uit het juiste hout gesneden en kunnen ze ongetwijfeld als eerste op "Hookrock" het daar in vuur en vlam gaan zetten, alleen laat die 'Attention Deficit Disorder' persoon in Zoersel als het kan...het zal dan de gezelligheid ten goede komen en daar gaat het bij "Hookrock" al jaren om ;-) Morgen "Hookrock Indoor" en dus tijd om een echt feestje te gaan bouwen met "Chilly Willy", "The Catsmokes" en "Travellin' Blue Kings". Linedancers will be removed from the dancefloor! Nu eerst naar de docter want ijn gal ligt er uit.