© Rootsville.eu

Robert Jon & The Wreck (US)
Southern Rock
Goezot Club
Oud-Turnhout (28-04-2022)
report & photo credits: Freddie


info club: Goezot
info artist: Robert Jon & The Wreck


© Rootsville 2022


"Robert Jon & The Wreck" heeft sinds hun passage op Goezot (2016), Gevarenwinkel (2017, 2019, 2021) en Moulin Blues (2018) geen geheimen meer. We moeten het dus schoorvoetend toegeven dat voor mij de ontdekking van deze Southern Rumble gebeurde in de zomer van 2016 op het gezellig hofke van "Goezot".

Dit jaar staan ze ook terug op "Moulin Blues" maar alvorens we naar het Nederlands Limburgse Ospel afzakken zijn we met een grote "Gevarenwinkel" delegatie nog vlug een bezoekje komen brengen aan de intieme "Goezot Club" in de Djoelen van Oud-Turnhout. Met vanavond deze "Robert Jon & The Wreck", op 3 mei de denderende tribute voor "Hound Dog Taylor" door de uit Boston komende "GA-20" en het sublieme singer-songwriter meesterschap van "Guy Davis" op 10 mei lijkt het erop of die van "Goezot" een mini-festival avant la lettre gaan houden voor de hel los barst op het eerste weekend van juni. Die van "GA-20" kruisen ons pad ook nog op "Moulin Blues" en "Guy Davis" ook nog in de "Living 29" en "Duvel Blues", dus aan rewinding geen gebrek.

Robert Jon dus...Met als 'hometown' Cerritos in Orange County in Californië zijn we hier in Europa de laatste jaren al goed verwend geweest met deze Robert Jon Burrison aka Robert Jon & The Wreck.  In 2011 kwam Robert Jon Burrison zijn band 'The Wreck' op te richten en al meteen was er uitzicht op een internationale carrière. Hun digitale erfenis kwam er met hun debuut album 'Fire Started'.  De "Goezot Club" zat gezellig vol voor deze bende uit Californië en de verbeteringen die er werden aangebracht kon zowel de muziekliefhebbers al zeker de fotografen bekoren. Geen witte refter toestanden meer maar alles was gewoon dressed in black. Puik werk van deze "Goezot Crew".

"Robert Jon & The Wreck" staan vanavond aan de voet van een immense world tour waarbij Europa zeker niet wordt vergeten. Vanavond trappen ze maar liefst het Europees deel op gang met maar liefst 67 concerten op rij met Manny Montana en zijn voortreffelijke "Teenage Head Music". Naast "Robert Jon" (vocals, guitar) bestaat de formatie ook nog uit leadgitarist "Kristopher Butcher" (vocals, guitar), Andrew Espantman (drums), Nick Phakpiseth (bass) en Bob Fridzema aan de keys.

Opener, van wat een fantastische avond zou gaan worden is het nieuwe, "She's A Fighter" en meteen werd iedereen hier zo maar in de ring geworpen. Reeds op "Do You Remember" uit het album "Last Night On The Highway" uit 2020 en uit datzelfde album het aanstekelijke "Oh Miss Carolina" maken dat de club meteen in vuur en vlam staat, en dit onder het voortreffelijk werk van stringender Kristopher. Voor "The Death Of Me" nam Robert Jon zijn akoestische sixstrings in handen waarna we het soulvolle "Work It Out" kregen te horen.

"Come A Little Bit Closer" was niete de aanvang van dat nummer van Willy DeVille maar de aanzet gegeven door Robert Jon om iedereen korter bij het podium te krijgen. Tot zover de rustige kiekjes want meteen schoof een horde groupies korter richting deze Californische god en werd het zoiets van "Mini Skirts and Go-Go Boots". De mini skirts hadden deze "Goezot 'Go-Go' Girls" helaas achterwege gelaten maar de inzet was meer dan behoorlijk, getuige ook onze Viv van Gevarenwinkel, ja als de Bruno er niet bij is dansen de...:-) Opmerkelijk is ook dat de "Southern Rock" van deze "Robert Jon & The Wreck" de laatste twee albums is geëvolueerd richting "Southern Soul" en wat zijn we daar blij om.

Na een korte break was het meteen terug prijs met "Blame It On The Whiskey" en ja daar waren de "Go Go Girls" van Goezot dan terug. Niet moeilijk te begrijpen want deze Robert Jon en de zijnen maken van ieder nummer een aanstekelijke song. "Everyday" uit het voortreffelijke album "Shine A Light On Me Brother" nodigde dan weer uit tot een algemeen handgeklap, clap clap!! Met de aankondiging van alweer een nieuw nummer steeg ook de temperatuur hier in de "Goezot Club" naar zomerse waarden en ontstond er ook zo een spontane sing-a-long met de titeltrack van het laatste album. Ja, ook "Robert Jon & The Wreck" zorgden dat het dak er hier af ging.

De twee uitsmijters voor vanavond aren het mooie en soulvolle "Old Friend" en het daaropvolgende maar contradictorische "Cold Night", incluis een indrukwekkend intermezzo van Kristopher Butcher. C'est fini zouden onze Waalse landgenoten zeggen, en dan deed "MC Peter" iets wat totaal overbodig was en dat was vragen om een encore.

Niet getalmd want na een toch wel lange introductie van hun "European Tour" Kregen we nog "So Tired Of Drinkin' Whiskey" al waren er hier al wel enkele die al moe waren van gewoon bier. Geen "Stella By Starlight" maar een denderende "One Last Time" deed de zaal nog eens uit de bol gaan. Opdracht volbracht en achteraf aan de merchandising stand kreeg iedereen die het wilde nog de nodige aandacht van Robert Jon, Kristopher, Andrew, Nick en Bob. CU en dat zal aanstaande dinsdag al zijn "GA-20" en de blues van Hound Dog Taylor, en zo verhuizen we van de West Coast naar de East Coast alsof we de "Route 66" afrijden. NIET TE MISSEN...

Geslaagd, wat zeg ik meer dan geslaagde avond en een geweldige start van wat nog komen zal...Hail Hail Robert Jon & The Wreck...

stonden op de eerste rij vanavond