© Rootsville.eu

Bart Buls (B)
Singer-songwriter
't Stamineeke Webbekom
(02-05-2022)
report & photo credits: Freddie


info club: 't Stamineeke
info artist: Bart Buls

© Rootsville 2022


Eerste maandag van de maand en dus zwaaien de deuren open in "'t Stamineeke" te Webbekom-City. Niet alleen heeft dit etablissement als muziekcafé een grote waarde voor deze gemeente, ook is het de grote poort naar natuurdomein "Webbekom's Broek". Wanneer één van de chef'kes van "Cooking With Knopfler" eens solo wil gaan tafelen is dat hem dan ook toegestaan en dan hebben we het hier over diene van Her'ntals, Bart Buls.

Na een zeer succesvolle verovering van het land met "Cooking With Knopfler" zou je denken dat het nu eventjes op zijn lauweren rusten is maar niets is minder waar voor klasbak Bart Buls. Met zijn warme stem en ontwapende humor komt Bart vanavond het "Stamineeke" nog eens overtuigen van zijn skills. Zelfs onze Southern rocker David Ronaldo is er op af gekomen en met een nieuwtje waarover je binnenkort wel meer zal van gaan horen.

Bart Buls voorstellen is als een open deur intrappen. Je kan het niet indenken of je ziet en hoort hem bij zo vele bevriende muzikanten dat je jezelf begint af te vragen of hij überhaupt nog wel tijd heeft om zijn eigen ding te doen. Zo was er de memorabele zondagnamiddag toen hij op 11 maart 2018 in "De Knoet" samen met Jan Hautekiet zijn album "Parallel Minds" kwam voorstellen. Een dag dat heel Aarschot meezong en vergeet niet dat daartussen ook nog eens 2 jaar met "Corona" zat.

Rekening houden met een te hoge opkomst besloot Maaike just in time om het optreden te gaan verplaatsen. Zo moesten we verhuizen van het gezellig bruin café richting "Central Park" achteraan het café. Niets aan te doen want ons Maaike duld hierin geen tegenspraak ;-). Net zoals ze in haar eentje besliste dat de Argentijnse tango haar romantische gemoedrust kwam te sussen en zo zou deze intense muziek in de spotlights komen te staan als achtergrond muziek. Of ze een woordje wilde doen naar aanvang van het concert? Eén woord? nee, twee woorden, Bart Buls!

Tussendoor de Argentijnse tango, de klepperende ooievaars en het dispuut van het hondje van de buren was het dan de beurt aan Bart Buls die opende met een eigen nieuw nummer waarvan ik dacht dat de titel "Let Us Ride" was. Stil dan maar of we krijgen hier sebiet nog een invasie van enkele MC's.

Met het volgende "I Can Hear Your Heartbeat" van Chris Rea verkreeg Bart Buls al meteen een sing-a-long met de "Stamineeke Country Choir" en de bevestiging dat het weleens een meer dan aangename avond zou gaan worden. Dit samen met een gerijpte "Orval" deed de rugpijn tijdelijk verdwijnen. Van Chris naar Elton, geen probleem voor Bart en zo kregen we "Your Song" van "The Rocket Man".

Op een avond met uitsluitend werk van uitstekende songsmids kan en moet ook een Cash'ke van de partij zijn. Met "Ring of Fire" en de medewerking van het koor werd het al meteen een graadje warmer. Als eerbetoon aan Luke Walter Jr. bracht Bart dan "As The Crow Flies" van Tony Joe White afsluitend met een bruggetje naar "Who Do You Love" in de versie van Ronnie Hawkins en de legendarische "The Band".

Ja Bart het mag:-) Na de immense tour met "Cooking With Knopfer" met David Piedfort zitten de nummers van Mark Knopfler en Dire Straits uiteraard nog als earworms gevangen in je hoofd. Dus konden ze hier in Webbekom ook nog genieten van het mooie "Brothers in Arms" en deze "Mini Cookin" werd enthousiast onthaald met een welgemeend applaus. Trouwens op donderdag 25 augustus staan ze met "Cooking With Knopfler" op "Gevarenwinkel", allen daarheen zou ik zo zeggen...

Tijd om er nog een original tussen te gooien met "I Can Loose You At The End". Ons was hij nog lang niet kwijt. Van Herentals naar Rijkevorsel is niemendal is niet in het minst langs een Twilightzone en voor George Kooimans bracht hij dan "When The Lady Smiles". Ook bij mij raakte Bart Buls de gevoelige snaar door het brengen van "Hotel California" van de "Eagles". Door de rugpijn hield ik het voor bekeken hier in Webbekom en besloot ik niet op een Tequila sunrise te wachten. Met absolute zekerheid weet ik dat ze hier op "Central Park" nog wel enkele sing-a-long momenten zullen beleven want ook dat is Bart Buls.