© Rootsville.eu

The Ragged Roses (B)
Soundcheck Dinner
Don Petrol Tielt-Winge
(18-05-2022)
report & photo credits: Freddie


info club: Don Petrol
info band:
The Ragged Roses

© Rootsville 2022


Het clubseizoen 2021-2022 loopt stilaan op zijn laatste benen maar voor we door onze regering dood gewurgd worden met de petrol prijzen gaan we nog eens op audïentie bij een "Don", de enige echte "Don Petrol". Na het alom gekende "Soundcheck Dinner" kan je hier op de derde woensdagavond van de maand zoals steeds genieten van een "Live" concert, nu met "The Ragged Roses". Sinds november 2021 brachten ze hun debuutalbum "Do Me Right" uit. Naast frontvrouw Katrien Van Proeyen bestaan deze havenloze roosjes ook nog uit gitarist Bart Rico Ulens die er met "Shotgun Sally" ook al bij was, bassist Sebi Lee en drummer Johan Bekkers.

Iedereen uiteraard buiten op het terras bij het aankomen boven oep den berg in Tielt. Binnen raakte ik al vlug in gesprek met Jan Van Den Eeden en zijn madam, de Belgische folk fanaten kennen hem wel van diegene die den ezel leerde praten. Hoe komen ze anders op de naam "Duck, Said The Donkey", de groep die hier vorig "Soundcheck Dinner" te gast was en daarbij zorgden voor een bijzonder entertainende avond. Ook hun bassist Geert Zonderman had deze avond aangevinkt om met zijn madam een avondje uit te plannen. In maart was die eer weggelegd voor "JP's Epiphanies" en daarvan verzorgde Alain Louis de honneurs hier vanavond.

We zijn hier uiteraard voor Shotgun Sally AKA Katrien Van Proeyen, het vocale uithangbord van "The Ragged Roses" die mede door Corona nog steeds in hun release tour zitten van hun debuutalbum "Do Me Right" en dit hier vanavond het album alle eer zullen aan doen. Als kers op de taart zouden we hier in de "Don Petrol" zelfs de première krijgen wan twee nieuwe originals van de band. Toch al lekker meegenomen, al zeg ik het zelf.

Gelukkig bestaat het podium uit een houten vloer want eens Johan Bekkers zijn snare en cimbalen laat spreken zal praten er niet meer bij zijn. Beide "Dons" Hans en Bart kwamen al vlug under a spell van opener "Hoodoo Voodoo" en zo was de toon gezet voor een wervelende avond. In het genre rock 'n roll en rockabilly moet je niet hopen op langdradige ballads en volgen de nummers zich in een hels tempo op. Nummers als "Sugar Coated Lovin'" en "Tell Me" waarbij deze rockin' train al meteen op de rails zit, al werd de tekst van "Sugar Coated Lovin" heel even aangepast met mm mm mm. Yep, soms moet je in het leven inventief zijn en dit was ook de opper donkey niet ontgaan ;-)

De spots werkten hier vanavond in een hels tempo waardoor we dachten dat we terug in de disco era waren aangekomen, niets was minder waar natuurlijk want de muziek van "The Ragged Roses" ontstond nog vroeger. Gitarist Bart 'Rico' Ulens zou eens moeten gaan praten met "Gretsch" want als Brian Setzer een gepersonaliseerde Gretsch heeft waarom deze Bart Rico dan niet. Van het trekken aan de dikke snaren van de upright bass krijg je dorst en dat was ook wat Sebi Lee dan probeerde duidelijk te maken.

Wie geen dorst kreeg was het dansende paartje die hier een showcase rock 'n roll dansen ten beste gaven. Na "Nervous Breakdown" en "One Look" kwam dan het eerste stukje premiere en bij de eerste tonen van "Heart Of Stone" gingen de vrouwelijke juryleden meteen uit de bol. Iedereen wilde deze "The Ragged Roses" eer aan doen en zo besloten ze de eerste helft met de titeltrack uit hun uitstekende album "Do Me Right". De verzorgers zo meteen het terrein op met drinkbussen...

Ook met "Slippin' 'n Slidin" in set twee werd het voor het dansende koppel een flashback naar "They Shoot Horses, Don't They?", en zo werd het al vroeg in het tweede gedeelte tijd voor de tweede première, "Misty Eyed". Je zo voor minder mistige oogjes krijgen. Covers zijn zeldzaam bij deze "The Ragged Roses" en toch hoort het daaropvolgende "Never Gonna Break My Heart" tot mijn favorieten. Rockabilly on speed en tevens ook nog op single te verkrijgen.

Nog zo een beauty, voor mij althans, is "I'm Coming Home" en de million selling hit van Del Shannon, "Runaway". Ook aan retro feestjes als deze komt een einde zo ook hier aan deze party hier in "Don Petrol". Fans genoeg om een bisser te vragen en die kwam er dan ook, twee zelfs. Ook al was het pokke warm toch heeft iedereen hier genoten van deze "The Ragged Roses" en kijken we al uit naar 15 juni wanneer de familie "Snakebuster" hier de keet op stelten zal komen zetten, pff nog vier weken wachten en oh ja waar was de Frank :-).

For this "The Ragged Roses", the result of the jury is: 10 points.

the night the lights went out in "Don Petrol"...