© Rootsville.eu

Emmy d'Arc (B)
Singer-songwriter
Stamineeke Webbekom
(28-05-2022)
report & photo credits: Elke VDV


info club: Stamineeke
info artist: Emmy d'Arc


© Rootsville 2022


Hoog bezoek op zaterdag 28 mei in "'t Stamineeke" gelegen aan de poort van natuurgebied het Webbekoms broek. Een grote madam staat hier in dat kleine en gezellige café op de affiche en dat begint mede door het succes van "Emmy d'Arc" al op een zeldzaamheid te lijken.

We zijn al fan van van toen Ine Tiolants aka "Emmy d'Arc" nog gewoon als Ineke optrad. Sindsdien schiet deze Limburgse singer-songwriter als een komeet doorheen het Belgische muzieklandschap. Emmy is nog volop aan de selectie bezig van haar nummers die haar eerste full album zou moeten vervolledigen. Na de succesvolle release van haar EP "Reveal" heeft ze al heel wat airplay verkregen op zenders als "Q-Music" en "Radio 2" en speelde ze zelfs al een paar maal de AB plat. Zelf een TV aantreden is haar al lang niet vreemd meer want zo kreeg z ook haar moment de gloire op de befaamde "Toots Sessies" van de VRT. Eerder dit jaar waren we ook getuige toen ze in haar eigenste Limburg het cultuurhuis "Den Dries" in Gingelom twee dagen wist uit te verkopen. Hier in "'t Stamineeke" stond ze in 2020 nog in de spotlights.

Uiteraard is dit kleine café lekker volgelopen want "Emmy d'Arc" kan heden ten dage prat gaan op een heuse schare van trouwe fans die daar telkens vergellen op haar optredens, en dan hebben we niet enkel over de mama en de papa. 'Sold Out' dus een gegeven dat hier meermaals kan worden gebruikt.

Plankenkoorts daar heeft "Emmy d'Arc" al lang geen last meer van en zelfs humor heeft steeds een plaatsje verworven tijdens haar concerten. Vandaag opent ze met het toepasselijke en misschien wel auto biografische "I'm Allright". Het "'t Stamineeke" staat er om bekend dat de bezoekers van de concertdagen uitsluitend gevuld is door music minded luisteraars en zo niet treed Maaike wel op met harde hand (grapje).

Nummers als "White Flag" en niet in het minst "It wasn't You" zijn voor haar fans al tot sing-a-longs geëvalueerd en hier in Webbekom is dit niet anders. Na "Run" krijgen we het toepasselijke "On Fire" en ja hoor iedereen mag hier vanavond uit de bol gaan.

Alles evolueert en zo ook "Emmy d'Arc" waarmee we bedoelen dat loopings ook bij haar niet vreemd meer zijn. De daarvoor bedoelde geheugen stationnekes noemt ze dan maar gezwind haar band en zo is "Joske" ook helemaal mee. Ambiance ten top dan maar met een meezinger van Dani Klein en haar "Vaya Con Dios", het project dat destijds werd opgestart door de betreurde Willy Lambregt aka "Willy Willy" (1959-2019), met het vrolijke "Neh Nah Nah". We kregen nog nummers als "Go On" en "I Don't Know Why" alleen al maar om de fans hongerig te maken naar haar debuutalbum.

Of ze hier in "t Stamineeke" mag vertrekken zonder bisser? No Way! en zo treed er eentje van de "Club 27" op het voorplan. En met Janis Joplin haar original "Mercedes Benz" wordt het café hier haast gek, zelfs de koster zou de klokken beginnen luiden moest hij het geweten hebben. Tot de volgende afspraak dan maar...