© Rootsville.eu

One Time Blues Band
Blues
't Rond Punt Testelt
(14-08-2022)
report & photo credits: Freddie


© Rootsville 2022


Einer geht noch, Einer geht noch rein en dit allemaal omdat het Testelt Kermis is. Op zondag ligt het hoogtepunt van de kermis (?) aan taverne 't Rond Punt'. Nogmaals onder de loden hitte van deze zomeravond ons een dorpje verder gesleurd en dit omdat onze filosofie bij de beginne was om ook de kleiner clubs in de spotlights te zetten.

Op de affiche stond de 'One Time Blues Band' en zo zakte zowat gans Testelt af naar de Kattestraat om toch enigszins een kermis gevoel te krijgen. Helaas was er een kleine domper op dit concert omdat zangeres 'Cora Lee' een briefje van de dokter had binnen gebracht. We opperde bij 'den Huibbe' nog het idee om Liliane St. Pierre gaan uit te halen maar helaas was de Bettes de partituren van 'We Gotta Stop' thuis vergeten. Als boreling van Testelt had het misschien wel een topdag kunnen worden op het podium als ze samen konden zingen van We gotta stop, denk er eens over voordat je zegt: ik hou van jou, maar allee Hobbie will do, en gelukkig waren er ook nog Marcel en Rita die vanavond als Chinese vrijwilliger waren aangeduid om promotie te maken voor dat eene festival in de buurt waarvan ik de naam ben vergeten...maar de sfeer vergeet ik nooit LOL. Dus afspraak op het laatste weekend van augustus op Camping Chanel :-)

De feestvierders moeten niet treuren want als het moet komt 'Den Huibbe' ook wel met een polonaise aandraven en dit samen met zijn 'Soldiers of Love' bestaande uit drumbeest Robert Theys, gitarist Andy Aerts, bassist Ronald Burssens and last but not least zonder twijfel onze beste vrouwelijke mondharmonica speelster Geneviève Dartvelle. Geen smartlappen? dan maar blues uit de oude doos en zo konden ook heel wat bezoekers de smartlappen uit een andere cultuur meezingen.

Ze begonnen met 'Rock This House' van Jimmy Rogers en zo waren de wespen dan ook al meteen verdwenen. Een avondje kermis vieren met een blues band het moet kunnen en hier in 't Rond Punt' in Testelt kan dat. Het volgende nummer werd aangekondigd als eentje van Howlin Wolf en ik zie de houders van een CC-kaart al fronsend denken van who the f*ck is Howlin' Wolf. Wel het is de componist van 'Who's Been Talking' en zo zitten we toch hier met een oldie uit 1957.

eene uit Everbeur

Geen Cora Lee en dus ook minder soul en toch kwijt diene van de Noene zich van zijn taak door het brengen van 'Spoonful', eentje geschreven door de huiscomponist van Chess records en de na Howlin' Wolf's versie uit 1960 ook een jaartje later de rhythm 'n blues charts ingezongen door Etta James en Harvey Fuqua, vandaag dus zonder onze Etta James.

De eerste set zat er al vlug op en of dit aan den drank lag is niet geweten maar deel 2 zullen die van 'One time Blues Band' dan wel helemaal uit de bol gaan.

that ain't the cure for blues

Na de obligate pauze klommen die van de 'One Time Blues Band' terug het podium op en gelukkig moesten er vandaag geen pigeon'kes worden ingekorfd. Dan ons maar terug verdiepen in de Chess era van de blues met 'Smokestack Lighnin' van...jawel Howling Wolf en zo moet de familie zich nogal te goed doen aan de royalties van Chester Burnett.

Na wat Lester Butler komt de kermis sfeer er dan toch nog in met 'I Got Loaded' van Los Lobos. Verder dan maar op dit èlan met 'I Got My Mojo Working' en wie kent dit niet? Ah die mevrouw daar op de laatste rij. Neeje niet eentje van Christoff maar van McKinley Morganfield aka Muddy Waters uit 1957 en zo blijven het toch wel golden oldies uit de blues.

echt waar, diene is van Testelt

'Sweet Home Chicago' is niet van Eric Clapton maar van de Godfather of the Blues, Robert Johnson en al is hij van de club van '27' avant la lettre hij toch aardig wat blues standards bij elkaar wist te pennen. Deze zongen ze al mee in 1936 nog voor de ontmoeting met de duivel. Nog die bekende dans van den Huibbe op Slim Harpo's 'Shake Your Hips' en zo vroegen we ons af was dit nu Chilly Willy? want zonder de soul van Corla Lee is deze 'One Time Blues Band' toch wel wat onthoofd ;-)

eene uit Tongerlo

een Aussie uit Osschot

eentje uit Brussel