© Rootsville.eu

Beaux Gris Gris & The Apocalypse (UK)
Bluesy Rock 'n roll
Pallieter Café Herselt
(01-09-2022)
report & photo credits: Freddie


info club: Pallieter Café

© Rootsville 2022


De festivals zijn nog niet ten einde en de clubs schieten al uit de startblokken. Eerste dag van de herfstmaand en het nieuwe schooljaar en meteen het eerste clubconcert en daarvoor blijven we dicht bij huis in 'Pallieter Café' te Herselt. Ook de Britse formatie 'Beaux Gris Gris & The Apocalypse' weet dit café te vinden als stop- en rustplaats en 'Maître D'Hôtel' den Hans is daar fier op. De rook rond 'Gevarenwinkel' is verdwenen en de rust in de bossen is weergekeerd, we zijn klaar voor alweer een nieuw concertjaar on the road, like a never ending story.

Mijn eerste kennismaking met deze "Beaux Gris Gris & The Apocalypse" was op "Moulin Blues" in 2019. De tijd loopt snel, zeker wanneer we een paar jaar verloren zagen gaan door "Corona" en omdat herinneringen altijd leuk zijn beginnen we met een momentopname uit dat jaar met als bevestiging, beaux gris gris, true colors never change. Eerder dit jaar zag ik de formatie terug in de 'Bosuil' te Weert (NL).

Het project ontstond in het brein van de flamboyante Greta Valenti en gitarist Robin Davey van The Hoax. Voeg daarbij nog Emma Johnson aan de keyboards en een ritme sectie dat bestaat uit drummer Mark Barrett en bassist Stephen Mildwater en je hebt een uitzonderlijke cast. Een blend van Blues en Rock 'n Roll. Deze "Beaux Gris Gris & The Apocalypse" hebben tijdens de lockdown het nuttige aan het aangename gepaard en werkten zo maar aan hun nieuwste album "Good Times End Times". So without firther ADO we give you "Beaux Gris Gris & The Apocalypse".

Openen doen ze hier vanavond op het rifje van 'Bo Diddley' waarna meteen ingezet wordt op A Little bit higher. Meteen wordt het duidelijk dat de interactie met het volgelopen 'Pallieter Café' een grote rol zou gaan spelen, alleen...de belichting had het effect van een nachtelijke kaberdoeske. 'Have Mercy' uit het album 'Love & Murder (2019) knalde toen door de boxen en het gans café zette zich in beweging. De samenwerking met Greta en de band werkt ook positief op de bezoeker en laat Robin Davey horen waarom hij tot de betere gitaristen van zijn land wordt gerekend.

Tijd voor reeds een cool down met 'Alone' en daarme zitten we bij het nieuwe album 'Good Times End Times' dat in maart zijn release kende. Ook het daaropvolgende 'Trouble Is Coming' komt uit dat album en zo kijken we met enige bewondering richting Greta Valenti want zijn nam het ganse café als podium in gebruik. Een interactie die kan tellen en zelden gezien hier.

'Watching The World Fall Down' is pas uit en toch krijgen we hier vanavond reeds een aangepast arrangement te horen en ja hoor, het werkt. Met 'Baby Baby' krijgen we zelfs een old skool slow voor de kiezen. Met het volgende 'Heart Breaker' begeven we ons in de wereld tussen die Quentin Tarentino en Woodstock, een nummer dat onze Wout op zijn stoel deed gaan staan om daar voor de rest van het concert niet meer af te komen. Het zal wel goed zijn zeker!

Gans het café inpakken dat doen deze "Beaux Gris Gris & The Apocalypse" op simpele basis met 'Is This The Blues' waarna we dan nog richting Louisiana deinen met 'Louisiana Good Ride' staat hier de ganse Pallieter haast op zijn kop. Met een haast psychedelische piano solo van Emma Johnson volgt er dan 'Fill Me Up' waarna we haast een sing-a-long krijgen op 'Don't Let The Bastards Drag You Down'...bangelijk. Eentje dat ons toch een beetje aan de Fab Four doet denken.

Oh La Ya Beaux Gris Gris...ze hebben hier in een meer dan 2 uur durend concert zowat alle nummers gebracht die ze mee hadden in hun bagage en heeft Greta zowat iedere vierkante centimeter van het 'Pallieter café' weten te benutten. Met hun lijflied gaan ze er hier swingend uit vanavond want, Everybody wanna a little gris gris, Take ya little bit higher. It must be voodoo!

Door de menigte werd meteen Gary Moore toegeroepen en kijk in hun zijzakje van de bagage staken dan toch nog twee nummers waaronder het intieme 'Bungalow Paradise'. De Hans was een delirium nabij en Herselt heeft geweten dat deze 'Beaux Gris Girs & The Apocalypse' hier voorbij kwamen. Einde citaat.