© Rootsville.eu

Black Hawks Street Party
Beef Jerky - Backseat Boppers
Hamme
(11-09-2022)
reportm Marcel & photo credits: Marc Blues Photography


info club: Black Hawks

© Rootsville 2022


Nog steeds aangewezen op de fiets, dus kon ik mij dit weekend niet ver verplaatsen. Gisteren zat het weer serieus tegen, maar vandaag kwam het zonnetje al redelijk vroeg door de mist piepen. In eigen gemeente organiseerde de plaatselijke motoclub The Black Hawks MC een “streetparty” ter gelegenheid van hun 35 jarig bestaan. Niet ver dus en daar kon ik  met de fiets naartoe, dus niet getwijfeld.

Buiten de voorziene “motoractiviteiten”, zoals een custom bike show of een stuntshow, waren er ook twee bands voorzien. Er was al vroeg veel volk aanwezig met het mooie weer en de straat stond vol blinkende machines en overal lederen jekkers voorzien van de nodige patches en “colours”. Ik liep er zowaar wat verloren tussen.

De eersten die mochten aantreden waren Beef Jerky. Daar had ik nog nooit van gehoord maar blijkbaar zet de band gekende rockers om in een alt-country jasje. Nou, dat klonk al niet slecht. De band komt uit de moerassige backwaters van de Kempen. Deze ervaren viermansformatie verbouwt op kundige wijze de grootste hits van toen en nu naar stomende hete country-rock.

Met Freddy Fastfingers op zang en gitaar, JoJo Lonesome: (slide)gitaar, Gringo Starr: drums en Blacksmith Jones op bas is er aan muzikaal vakmanschap geen gebrek. Hun gezamenlijke liefde voor country, rock en een goed feest bouwen mondt bij ieder optreden uit in een zwetende en stampende viering van het leven. We konden ons verwachten aan vette uitvoeringen van hits van AC/DC, Jimi Hendrix en Johnny Cash, maar ook van The White Stripes, Britney Spears en Snoop Dogg. Voor ieder wat wils. En dat kwam allemaal op ons bord met ‘Highway To Hell’, ‘7 Nations Army’, ‘Riders On The Storm’, ‘Purple Haze’ of ‘Folsom Prison Blues’ van Johnny Cash. Jammer genoeg was er weinig interesse van de aanwezige bikers zie zich te goed deden aan burgers en bier. En het was ook niet te zeggen dat het geheel hoogstaand was, eerder redelijk ok en zelf kreeg ik het er nog warm of koud van.

Na het bekijkene van een stuntshow, konden de aanwezigen zich opmaken voor de volgende act. Voor de tweede band gingen we een andere richting uit en dit met de Backseat Boppers, waarschijnlijk één van de beste rockabilly bands van Vlaanderen.

Alles wat ze spelen ademen de fifties. Rock ’n Roll, rockabilly, surf, swing, country, het kan allemaal bij deze boppers. Ze amuseren zich steeds kostelijk en de show wordt tot in de puntjes verzorgd. Een lik brillantine in de vetkuif, bretellen aan en gaan met die banaan. De band bestaat uit Shakin’ Kurt Verheyden (zang, gitaar en sax), ‘Deer’ Hunter Verheyden (zang en upright bass), ‘Flaming’ Frans Van De Woestyne (gitaar) , Davy De Wolf (drums) en Maarten Koekeleur aan de piano.

Dit was al van een andere niveau. Deze 4 vetkuiven brachten ons terug naar de roots van de muziek! Met rockabilly & surf, brengen de Backseat Boppers een geweldige muzikale ervaring mee Al springend, schreeuwend, gillend en rollend maakten ze het podium onveilig! Stilstaan is gewoon onmogelijk. Wie dat kon, moet dringend een dokter raadplegen. Er waren ook wat fans komen opdagen met de aangepaste “Boppers” Tees en shirts en een aangepast dansje. De sfeer zat er onmiddellijk goed in.

Geen idee wat die gasten voor het optreden hadden genomen, maar energie ten over mijn gedacht. Zo kregen we onder andere op speed gespeelde versies van ‘The House Is Rockin’, ‘Blue Suede Shoes’ of Gene Vincent ‘Be Bop A Lula. Verder nog zaken als ‘White Light’, ‘Blue Moon Baby, ‘Spiderman’ of ‘Great Balls Of Fire. Ik hoef dus niet te vermelden dat het dak van de tent werd afgespeeld en het daar een vet feestje werd.

Voor even werden we terug gecatapulteerd in de diner van ‘Happy Days’ en was de geest van “The Fonz” nooit ver weg. Stuk voor stuk heel goede muzikanten die hun ding doen met veel inzet en ook de show verzorgen zonder dat de kwaliteit van de muziek daar ooit onder lijdt. Zo hebben we het graag. Dit was alvast een fijn einde van een aangename dag.

Goede organisatie, alles liep perfect. Bedankt Black Hawks !

Marcel