© Rootsville.eu

Bobby Messano (US)
Blues
Bij Stinne - Meldert
(15-09-2022)
reporter: Marcel & photo credits: Marc Blues Photography


© Rootsville 2022


Doordeweekse donderdagavond, weinig te beleven tot ik zag dat Bobby Messano samen met zijn percussionist Tony Prevosti kwam optreden “Bij Stinne”, kroeg “op den buiten” gelijk ze zeggen , ergens tussen Affligem en Meldert aan de rand van het Kravaalbos. Niet te ver uit de buurt dus niet getreuzeld en wijle weg. Bleek het een leuke oude kroeg te zijn waar nen Duvel slechts 3 euro kostte, waar vind je dat nog?

Messano is een Amerikaanse zanger/gitarist en met een wel zeer gevarieerd muzikaal verleden. Rock en blues zijn hem zeker niet vreemd en hij behaalde al enkele prijzen in de muziekwereld. In 2012 werd hij zelfs opgenomen in de Blues Hall Of Fame. Momenteel toert hij rond in onze contreien met zijn band (waaronder drummer Natan Goessens en bassist Jacky Verstraeten), zoals deze week in de Spirit of 66 in Verviers en aanstaande zaterdag op de Bluesnight in Zingem. Maar vanavond was hij te gast in deze sympathieke kroeg in duo. Benieuwd wat we op ons bord zouden krijgen.

Er was toch wat volk komen opdagen en de kroeg was aangenaam gevuld, toen Bobby zijn eerste noten op ons losliet. Solo en akoestisch en onmiddellijk werd de “slide” boven gehaald voor ‘Guess Life Always Works That Way’. Dan kwam Tony Prevosti erbij zitten aan de conga’s en waren we vertrokken met onder andere ‘Politician’ ,een song ooit geschreven door Peter Brown en Jack Bruce, en het eigen “Seasons’ Alles klinkt niet altijd blues, maar het klopt allemaal en de man weet duidelijk waar hij mee bezig is en bij dit alles valt dan ook de goede begeleiding op van Tony Prevosti aan de percussie . Conga’s en “sambaballen” zijn de man niet vreemd gezien hij eigenlijk drummer is.  ‘Lemonade’ kwam dan weer uit zijn gelijknamige en laatste cd en ‘Can’t Find My Way Home’ was er eentje van Steve Winwood. Bobby kent ook zijn klassiekers of wat dacht je en dat liet hij horen met ‘Let me Love You Baby’ van de grote Willie Dixon. Met ‘Sea Of Hope’, dat werd geïntroduceerd door een mooi verhaal (of hoe een song een zelfmoord kan voorkomen) werd de eerste set in schoonheid afgesloten. Ik had er van genoten.

Na een korte pauze begon ons duo er terug aan met ‘That’s Why I Don’t Sing The Blues’ uit de gelijknamige cd, gevolgd door ‘Have You Ever Loved A Woman’, song dat voor het eerst werd uitgebracht door Freddie King in 1964. Met ‘Bad Movie’ kregen we er terug eentje van de hand van Bobby zelf en met ‘Key To The Highway’ volgde er eentje van Big Bill Broonzy. Bij deze weerom een klassieker.

In zijn lange carrière heeft Bobby redelijk wat sterren leren kennen zoals bijvoorbeeld ook Bryan May van Queen en van deze laatste was ‘Come To Your Senses’. Stilaan fietsten we richting het einde van deze gig met alweer een eigen song ‘Welcome To Deltaville’ om af te sluiten met akoestische versies van Jimi Hendrix ‘Little Wing/Hey Joe’. Hendrix akoestisch, dat ik nog nooit gehoord en het was geweldig. De vingervlugheid van Bobby is onvoorstelbaar en ondertussen roffelde Tony als een bezetene op zijn conga’s. Mooi einde van een fijne gig.

Het was de eerste keer dat ik Messano aan het werk zag en akoestisch was daar niets op aan te merken. Ik heb zeker genoten van dit fijn optreden. Wie de man aan het werk wil zien, kan dat aanstaande zaterdag doen op de Bluesnight in Zingem en daar zal hij in volledige bandbezetting spelen.

Marcel