© Rootsville.eu

The Catsmokes (B)

Lolands Scherpenheuvel
(17-09-2022)
reporter: Rootsville & photo credits: Elke VDV


info band: The Catsmokes

© Rootsville 2022


Tussen alle boenke boenke en enkele Vlaamse cover shit door was er rond de tijd van de koffie ook een band die rock 'n roll en country rock door de tent liet galmen en dat warten 'The Catsmokes'.

Om hun 20ste verjaardag te vieren als band, en nog steeds in de originele bezetting, konden deze rockers zich een plaatsje verzekeren in het gezelschap van Metejoor en Stan Van Samang. Gelukkig hoeft dit viertal zich geen zorgen te maken over schunnig fotomateriaal op internet want zij zijn clever genoeg om zich daar niet aan te laten vangen.

The Catsmokes bestaan uit Gerrit, Hans, Robert en Jan en ook op de recente editie van 'Gevarenwinkel' stonden ze op de affiche. De familienamen houden we even voor onszelf als privacy maatregel :-)

'Tina Toledo's Street' is vandaag de dag hun opener en nu weet ik nog niet waar deze straat zich bevindt. Hoeft ook Niet want de vibes zitten goed. Met nummers als 'No Money Honey' en 'Big City Blues' leunt dit viertal uit de streek van Zichem en Diest kort aan bij de blues. Het antwoord op de vraag 'Whiskey or God' daar weten wij al lang het antwoord op.

Als er dan toch beweging in de tent moet komen zal dit zeker gebeuren op nummers als 'Two Trains' en '7 Steps'. 'Marie Marie' is zowat 'het' nummer van 'The Blasters' geweest en zo zitten we in de era van de 80-ties. Uiteraard veel te vroeg voor sommigen onder ons en gelukkig eentje dat niet werd gecoverd onze Belgische rockers of het moet Eddy Wally zijn geweest, die had hier eens moeten staan.

Richting Rhythm 'n Blues dan maar weer met 'I'm Shakin' van Little Willie John. Neeje, niet van Jack White maar het is jullie vergeven. We krijgen nog 'Daddy Roilling Stone' van Otis Blackwell en zo schrijven we 1953 alvorens deze 'Catsmokes' in hun 'Long White Cadillac' stappen for the long way home. ;-). Hoe, Wat, genne Cash? Toch niet weglopen want Reeeeegie moet nog komen...boenke, boenke, boenke....