© Rootsville.eu

One Time Blues Band (B)
Blues
Caprice Zonhoven
(24-09-2022)
report & photo credits: Freddie


info club: Caprice

© Rootsville 2022


Op een bijna bluesloze zaterdagavond toch richting 'Caprice' in Zonhoven voor een concert van de 'One Time Blues Band'. Wat ooit onstond als een one night stand als band heeft de groep sinds 2017 toch wel wat geschiedenis kunnen schrijven. Een band die ontstond uit de bouwstenen met muzikanten van 'Chilly Willy', 'The Catsmokes' en de 'Cora Lee Blues Band'.

Sinds hun aantreden op het 'Summerfest' te Hamme zag ik ze ook nog in Testelt als 'kermis' programma en nu hier in de 'Caprice' en dit voor de derde keer op rij in een gewijzigde opstelling. Vanavond bestaat deze 'OTBB' uit Cora Lee en Den Huibbe als vocaal uithangbord. Andy Aerts op gitaar, bassist Ronald Burssens en drummer Robert Theys. Als onvervalste smoelschuiver is er Kris 'Reverend' Rogiers en zo krijgen we de opstelling als op de 'Sunday Evening Blues' vorig jaar bij 'be-MINE Blues. Het is trouwens opper-kompel Herman Ectors die hier tekent voor de programmatie op vraag van de 'bazin' Tiziana.

Helaas staat er maar een klein podium ter beschikking voor een bezetting van zes. Ook de paar huisspotjes aanwezig waren niet gericht op het podium maar dit deerde deze 'OTBB' want die begonnen er bijzonder swingend aan met "Rock This House" van Jimmy Rogers uit 1959 en zo is de kop er af. Den Huibbe brengt ons vervolgens 'Who's Been Talking' en 'Eyesight of The Blind'. Hierna is het de beurt aan Cora Lee om deze 'OTBB' te komen vervoegen en brengen ze in duet 'Hell Me van Sonny Boy Williamson'. Cora Lee ontplooit zich zo als volwaardige souldiva met Janiva Magness haar 'I Won't Cry' met als backing vocals Huibbe en Kris 'Reverend' die zich als volwaardige 'Pips' komen te ontplooien. Tussendoor nog eentje van Bo Diddley waarna Koko Taylor in beeld komt. Met Cora Lee haar versie van 'Wang Dang Doodle' dat ooit door Willie Dixon geschreven werd voor Howlin' Wolf zitten we 'No Fighting' aan het einde van de eerste set.

Na een kleine pauze hervatten Cora Lee en den Huibbe met 'Spoonful' alsof ze in de huid kwamen te kruipen van Etta James en Harvey Fuqua. Heerlijk soulgevoel met Cora Lee's versie van Aretha Franklin's 'Chains of Fools'. Om de sfeer hier nog wat ten top te drijven krijgen we 'I Got Loaded' van Los Lobos. Tussen de heerlijke gitaarlicks van Andy en het voortreffelijk harmonica werk van Kris 'Reverend' Rogiers op 'Smokestack Lightnin' van Chester Burnett is het met deze 'OTTB' heerlijk toeven hier in de 'Caprice'. Evenwel deinen we richting einde van dit blues 'n soul feestje en krijgen we nog een extra party gevoel met 'Mojo Working'.The End!