© Rootsville.eu

Bourbon Street (B)
Sunday Evening Blues
Muze Café Zolder
(25-09-2022)
report & photo credits: Freddie


info organisatie: be-MINE Blues

© Rootsville 2022


Het was me de zomer wel van de festivals dit jaar, vraag dat maar aan Ilse en Pascal van be-MINE Blues. De Cornet en de Rodenbach liep binnen alsof het gezegende miswijn was, in die hoeveelheid dat er sommigen onder ons erna een paar weken hebben moeten ontgiften. Evenwel, De (blues)plicht roept terug en het kan uiteraard niet altijd summertime blijven.

Het plein hier buiten aan het 'Muze Café' heeft op 12 juni van dit jaar kunnen kennis maken met de hele meute fans van deze 'be-MINE Blues' waardoor de editie van hun festival in Beringen naar Zolder kwam uit te wijken, en dit met succes. Nu is het dus zoals gezegd tijd om hun succesvolle 'Sunday Evening Blues' terug van start te laten gaan en dat doen ze op de deze zondag met 'Bourbon Street'. MC voor deze 'Sunday Evening Blues' is als vanouds Roeland Bierkens aka Ale van het bawdy duo 'Ale & Alley'.

'Bourbon Street' kende dit jaar een nieuwe opstart met als kersverse (?) gitarist Andy Aerts of zoals het past bij deze band met als nickname 'Andy Slick'. Evenwel waren ze al aangekondigd op 'Eastern Blues' in april dit jaar. Mispoes want er was ook nog zo iets als Corona waar rekening moest met gehouden worden. Op 'Oetsloven Blues' was het dan wel prijs en hoe! 'Bourbon Street' heeft voor diegene die ze nog niet kennen geen affiniteit met de 'Big Easy' en bestaat uit Mario Jossels aka Little M. Verder nog Chopstick Will, Lowdown Alex en Daddy B, en zoals reeds vermeld Andy Slick. De stammtisch voor de pers was er nog en dus waren we weerom met een vol café klaar voor de start van 2022-2023.

De basgitaar van 'Little M' is al enkele jaartjes opgeborgen en in plats daarvan zijn Mario's attributen nu een cabasa en zijn vertrouwde heupflesje met '16 Years Single Malt'. Misschien verandert 'Bourbon Street' ooit zo ook in 'The Highlanders' :-). Beginnen doen ze met een ouderwetse shuffle in de vorm van 'Kick Me To The Curb' en zit het Muze Café zo meteen ook boordevol sfeer. De sound zit goed en de muzikanten hebben er duidelijk zin in.

Daarna ging het naar het up-tempo 'One Night Man' om er met 'Rolling With The Punches' ook wat funk in te brengen. Een samenspel met Andy Slick en Daddy B op de Mississippi saxofoon, dit geruggesteund door de strakke ritme sectie bestaande uit Lowdown Alex en Chopstick Will. Het geheel komt volledig in de plooi met de rauwere klankkleur van Little M. Even van het heupflesje nippen alvorens aan te vatten met 'Devil Think Twice' en daar hoort uiteraard een slok whiskey bij.

Met Albert Collins' 'If Trouble Was Money' wagen deze 'Bourbon Street' zich aan een 'Tin Pan Alley' bluesje waarna de keet hier in vuur en vlam komt te staan met door met boogie geïnfiltreerde 'Sugar Cup Boogie' met een indrukwekkende 'Daddy M' op zijn noeneke. Een nummer ook waar je bij gaat nadenken waar Golden Earring hun waanzinnige drive zouden hebben kunnen halen voor die million selling hit 'Radar Love'. Tijd ook om iedereen hier even naar lucht te laten happen met een kleine pauze.

Diene 'nieuwe' guitarslinger legt hier een vlekkeloos parcours af, net als zijn kompanen, en toch heb ik het gevoel dat ik Andy Slick ergens van ken ;-). Op 'Drifting' lijkt het allemaal wel of het harmonicaspel van Daddy B allemaal vanzelf lijkt, as easy as 1,2,3 zoals ze zeggen. Niets daarvan want dit lijkt vanavond wel op een masterclass harmonica. Met 'Craving' serveren die van 'Bourbon Street' ons nog op een lowdown bluesje maar dan wordt het ijzig stil in het café.

Met 'The Owl' krijgen we een stukje vakmanschap te horen van Daddy B waarop menig een krop in de keel van krijgen. Een nummer ook dat een never forgotten moment betekent voor sommige van de bandleden. Zo eert Lowdown Alex hier ook zijn recent overleden vader door het dragen van diens shirt. Met Guy Forsyth's 'Hometown Boy' komen we met z'n allen terug in de realiteit van vanavond en dat is blues. Met 'Don't Turn me In' en 'Whiskey Beer & Wine' voelen we het aan ons water. Dit feestje loopt op zijn einde.

'Outside This Town' brengt ons terug bij de boogie maar tevens ook bij het laatste nummer. Tijd ook voor Herman Ectors als opper-kompel zijn zegje nog te komen doen, of was het om ook even te nippen van die 16-jarige Single Malt? Aansturen voor een bisser hoefde hij niet eens te doen en zo bracht hij hier enkele aanwezige blues organisaties in de spotlights. Verdikke nu vergeet diene koolputter naast 'Move2Blues' en 'Oetsloven Blues' toch wel 'Gevarenwinkel' te vermelden zeker, en ook niet in het minst de '24 Years Wedding Anniversary' van Ilse en Pascal van be-MINE Blues.

'Bourbon Street' die brachten ons nog 'Good In Neighbourghood' en zo leverden ze hier een feilloos en hoogstaand concert af. Jazeker, dit is Belgisch en daarvoor zakte zelf den Henk af van bij onze noorderburen. Xavier De Baere zou zeggen van Formitastisch! This was Good Mojo!

Het volgend aankomend feestje is er met de 'Travellin' Blue Kings' op zondag 23 oktober...bij deze nog onze beste wensen voor Ilse en Pascal ...of was het nu Els? LOL

Neeje Pascal die ketel is leeg...