© Rootsville.eu

Marina Rocks (US)
Singer-songwriter
Stamineeke Webbekom (26-09-2022)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Stamineeke
info band: Marina Rocks

© Rootsville 2019


Niet meer op de eerste maandag van de maand maar gewoon volgens onwillekeurig aanbod zullen de concerten nu in ''t Stamineeke' doorgaan en zo is er vanavond Marina Rocks die hier op de affiche prijkt. In de zomer van dit jaar bracht ze haar album Austin To Houston' uit. 'Marina Rocksu' werd geboren in Texas als Marina Jenkins en het was haar moeder die met een aankoop van een gitaar haar in de richting duwde van muzikante.

In 2005 maakte ze deel uit van het power trio 'The Gruppies'. Nu toert Marina solo doorheen Europa. Met een vlucht bereikte ze Parijs waarna de trein haar richting België bracht en zo ook hier in het cultuurcafé van Webbekom. Gisteren tekende ze nog present in het 'Pallieter Café' te Herselt en ook nog in de 'Floeren Aap' in Mechelen. Ook aanwezig was het muzikale koppel Lesley Verbeeck en David Ronaldo en zo kunnen we de fans van 'David Ronaldo & The Dice' al zeggen dat ze 27 januari 2023 moeten vrij houden. Xtra, Xtra read all about it, prt 3...

Met als metgezel een afgeleefde 'Godin Gitaar' uit de categorie 'Multiac Nylon' en haar haar zijde een IPA 'Space Cadet' moet Maaike haar nog enigszins intomen om niet te vroeg van start te gaan. Hoe kan Marina'ke in godsnaam weten dat de klok hier een kwartier vooruit staat en de koster de klokken nog niet had laten luiden. Wat we mogen verwachten, daarvoor tasten we nog wat in het duister.

Als toch het uur van aanvang was aangebroken mag 'Marina Rocks' aanzetten met 'Radio City' en zo worden we hier vanavond wat wijzer over de radio stations in Dallas TX. Het opmerkelijke was dat haar 'Godin' al wat carrosserie schade had opgelopen maar best aardig klonk. Het missing stukje triplex zal hoogstwaarschijnlijk achter gelaten zijn in één of ander 'Texas Bar'. Of we Willie Nelson kennen? Da's zeker dat want we kennen natuurlijk ook de quote van...I'll never smoke weed with Willie again' van Toby Keith en Scott Emerick. Niet dat Marina, hier op de country tour zo gaan maar het verhaal gaat dat ze enkele dagen mee op de hort is gegaan met Willie Nelson, vandaar deze original 'Willie Hole'.

Gelukkig was ons Marina niet onder invloed van één of ander 'Fat Boy' al is hier in België stilaan ook de periode van de mushrooms aangebroken. Uit haar nieuwe album 'Austin to Houston' krijgen we dan 'Joy Ride' en laat 'Marina Rocksu' haar skils als fingerpickin' artieste bewonderen. Uit datzelfde album krijgen we dan ook 'Comeback Kid'. Zo maar out of the blue tovert ze zelfs SRV's 'Little Wing' uit haar vingers en krijgen we ook 'Rhiannon' van Fleetwood Mac geserveerd. Tijd dan ook voor een kleine pauze zodat het espresso machine nog eens van zich kan laten horen. Het proeven aan het flesje 'Space Cadet' verliep dan ook dan weer niet zonder slag of stoot.

Dat deze 'Marina Rocks' opgroeide te midden van de rock cultuur was duidelijk hoorbaar ook al begon ze haar tweede gedeelte met het rustig gebrachte 'Ode to Billie Joe' van Bobby Gentry. 'Stuck in the Mud' is dan weer eentje waarbij de credits haar worden toegewezen en de medewerking werd gevraagd van de aanwezigen. Nog een kleine tasting van de 'Space Cadet' en dan tovert deze Texaanse zo maar 'All Along The Watchtower' uit haar vingers. Niet de versie van Robert Zimmerman maar de cover versie van Jimi Hendrix uit diens album 'Electric Ladyland' (1968).

Na 'It Breaks My Heart' brengt ze haar all time favorite als afsluiter en dat is Jackson Browne's 'Running on Empty'. De aandacht die 'Marina Rocks' hier in 't Stamineeke' mocht ervaren brachten haar emoties naar boven. Geen nood Marina dit is hier dagelijkse kost. We werden dan nog verwend met een encore en zo is deze blonde uit Texas dan weer klaar om richting Amsterdam te trekken. Of er daar ook 'Space Cadet' te verkrijgen is weten we niet.

Een certitude is dat ook een gehavende gitaar voortreffelijke licks kan voortbrengen al is de kunde van de speler ervan uiteraard ook belangrijk, en dat ik bij het falen van mijn 'plurale tantum' encyclopedische en deskundige steun kreeg van Lesley, David Ronaldo en Vic Varenwinkel. Waarvoor dank! Gemis was er ook voor onze favoriete barvrouw Kristel ;-)