© Rootsville.eu

David Ronaldo invites, Kathleen Vandenhoudt & Charly Verbinnen

Stamineeke Webbekom
(17-10-2022)
reporter & photo credits: Freddie


info club: Stamineeke
info artist: Kathleen Vandenhoudt - David Ronaldo - Charly Verbinnen

© Rootsville 2022


Een goed idee is van op maandagmorgen te gaan bivakkeren voor het 'Stamineeke' te Webbekom. Dit was alvast mijn eerste gedacht toen ik de namen van Kathleen Vandenhoudt, David Ronaldo en Charly Verbinnen zag opduiken voor het maandag concert. Ja, zet er dan meteen ook maar Bob Dylan bij want diene is ook in het land en een plaatsje vinden zal sowiezo al moeilijk zijn, laat staan onbestaande. Dus de silver bullit van Gevarenwinkel die avond maar extra vroeg laten afkomen zou een oplossing kunnen zijn.

Voorstellen hoef ik deze muzikanten niet meer of het moet aan een verdwaalde trol zijn uit het 'Webbekoms Broek' want nu ze daar aan het baggeren zijn zou de onderwereld best wel eens ons aards bestaan komen te verstoren. Nog niet zo lang geleden was dit drietal op een zondag namiddag voor een gezamelijk optreden in 'De Floeren Aap' te Mechelen en kijk...plots kwam dan de aap ook daadwerkelijk uit de mouw en ontstond het idee om dit nog eens over te doen in die bruine kroeg in de banlieue van Diest, of was het die dag enkel een testcase en een hint naar het nieuwe album van 'David Ronaldo & The Dice' dat in januari 2023 uit zal komen. You never know en ik mag toch ook eens een gossip de wereld insturen. Nu nog enkel het enige en echte PR team van 'be-Mine Blues' en dan is de chaos hier wel weer compleet en kunnen we ons Kristel aan het werk zetten.

Na het gezamenlijk stemmen van de 18-strings wijst de klok richting 08.00PM en neemt de rust in hier plaats in het 'Stamineeke'. Het plan is om ieder afzonderlijk de lead vocals op zich te nemen en zo begint David Ronaldo met 'Deeper Well' en zo zitten we meteen bij quizvraag nummer '1'. 'Het volgende is een original van Kathleen Vandenhoudt met 'Reach For My Arms' en zo krijgen we meteen de bevestiging dat het wel eens een avond vol rock 'n roll zal worden.

Kathleen haar teksten hebben altijd wel iets recht uit het hart maar wat dan gezegd van David's 'Gunslinger' een nummer dat hij schreef ter nagedachtenis aan zijn vader. Met nummers als 'True Companion' en 'Midnight Sun' diepen beiden uit hun toch aanzienlijk repertoire. De akoestische leadgitaar komt zo direct bij je binnen dat bewondering het minst is wat je kan stellen: Ladies & Gents I give you Charly Verbinnen.

Diegene die zich graag in teksten met diepgang willen verdiepen, voor die aanwezige zielen zijn er nog nummers als 'How Broken Can A Heart Be', 'God Doesn't Care', 'This Wildwood's On Fire' En 'Gipsy Woman' alvorens ze er met een 'Big Bang' uitgaan in de eerste set op de tonen van 'Out Of The Rain', en neeje Bob Dylan was niet komen opdagen maar hebben we ook niet eens gemist.

Met een eerste gedeelte vol passie en rock 'n roll zijn we toch benieuwd of Kathleen, David en Charly nog een tandje kunnen bijsteken en dus allemaal klaar op het puntje van onze stoel voor deel '2'. In dit deel zouden de covers meer op het voorplan treden en dit is uiteraard altijd wel bevorderlijk voor de sfeer. Beginnen doet David Ronaldo met 'Down By The River' en zo zitten we bij Neil Young en diens 'Crazy Horse' periode, maar ook weerom bij de skills van Charly Verbinnen. Kathleen Vandenhoudt die koos met 'Last Dance With Mary Jane' van Tom Petty.

Iedereen in een goede flow en dus tijd ook voor David om de mandoline erbij te halen voor een aanstekelijke versie van 'Copperhead Road' van Steve Earle uit 1988. Oldies but goodies zou je zeggen en zo gaat dit drietal nog even verder in de tijd met T-Bone Walker's 'Stormy Monday', al bleef het hier op deze maandag zeer warm binnen in het Stamineeke. Uit de glorieperiode van 'Crosby, Stills, Nash & Young' werden we dan maar richting kapper gestuurd.

Kathleen kijkt nog eens diep in haar ziel met 'Rusty Cage' en bijna had ik Cash vermeld maar de ogen van mijn encyclopedische hulp wist me onmiddellijk te verbeteren. Soundgarden dus :-). Charly die ging rustig verder met indrukwekkende solo's te brengen en tegen dit KDC trio zijn de 'Eagles' dan weer klein bier tegen (Grapje!).

Was er al een sing-a-long geweest? Ah nee want iedereen zat hier met open mond vol bewondering te luisteren naar David, Kathleen en Charly. Allee eentje dan maar en zo belanden we al meezingend bij 'The Band' en 'The Weight'. Nog altijd rest er de vraag van waarom Fanny en niet Annie, maar we kennen zelfs het antwoord niet op de vraag van de kip en het ei. De geschiedenis weegt zwaar door hé.

'Death Flowers' dan maar en met een glimp richting Lesley kwamen dan de 'Stones' boven water. Nog eenmaal diep gaan met 'American Roulette' en 'Whipping Post' en toen verschenen er donkere wolken boven Webbekom want dit kan en mag toch niet het einde zijn van een zo memorabele avond?

Het trio kon niet anders dan enkele bissers brengen want de weg naar buiten werd toch maar versperd. Met 'It's Not Black' krijgen we zo weer een uitzonderlijk EMO moment van Kathleen Vandenhoudt, een nieuw nummer dat schreeuwt om uitgebracht te worden. Nog maar eens meezingen dan maar op 'Hey Hey My My' en met deze afsluiter van Neil Young valt het gordijn dan definitief over deze geweldige avond. Rock 'n Roll is here to Stay!

Allée in de zomer nog eens van dat en daar kan FiFi van de buren dan toch niets op tegen hebben hé? :-) Nog een post-it voor Greetje, nu donderdag in de Hnita te Heist-op-den -Berg, de Boogie Beasts! Tijd dan maar om samen met Vic, de Fried en ikzelf richting Varenwinkel te trekken want Ilse van 'be-Mine Blues' zit toch maar aan de koffie :-( Aan Kathleen, David en Charly nog dit, MERCI ZULLE! Oh what a Night...