© Rootsville.eu

David Ronaldo & The Dice (Almost Unplugged)
Soundcheck Diner
Don Petrol Tielt-Winge
(19-10-2022)
report & photo credits: Freddie


info club: Don Petrol
info artist: David Ronaldo

© Rootsville 2022


David Ronaldo & The Dice, op audiëntie bij den Don! Voor het tweede soundcheck diner van dit seizoen trekken we op woensdagavond richting Tielt-Winge en meer bepaald voor de maandelijkse ontmoeting hier in 'Don Petrol'. Niet bepaald een groot risico door David Ronaldo te boeken want is het nu akoestisch, almost unplugged of full charged, every time they roll the dice it's a seven. Vorige maand opende Johnny Trash hier het seizoen maar met 'David Ronaldo & The Dice' wordt het beslist andere koek. In ieder geval zijn we fan, nu Bart en Hans nog. In dit 'American Diner' resto zijn alle tafeltjes weer ingenomen en na het verorberen van hun main dishes kunnen de aanwezigen daarna nog genieten van dit concert.

'David Ronaldo & The Dice' bestaat vanavond naast frontman David Ronaldo ook nog uit zijn wingmen Charly Verbinnen en Dirk 'Fandango' Lekenne en de meester van de percussie toestanden, Marco Epis. Een full house hier vanavond in de 'Don Petrol' en met een zomerse namiddag komt de heat hier enkel nog uit de keuken. We zijn er met z'n allen klaar voor en na de voorstelling door 'Don Hans' en de slight reutn van Charly Verbinnen beginnen David Ronaldo en de zijnen er aan met 'Voodoo Chile' uit Jimmy Hendrix' album 'Electric Ladyland' van 1968. Op en top een klassieker te noemen :-)

Uiteraard zijn we met z'n allen ook hier voor hun originals en die krijgen we met 'Midnight Sun' en 'God Does'nt Care', allebei het het in 2021 uitgebrachte album 'Shoot The With Words'. 'God Does'nt Care' werd zo opgedragen aan zijne heiligheid de 'Paus' maar, as gau paust dat de paus oep au paust, paust dan ma gau eet anders...oewek goe!

Wanneer Marco zijn antiek washboard ter hand neemt is het zo ook tijd voor het met country geïnfiltreerde 'Gipsy Woman'. Een Cash'ke doen op een gezellige avond kan nooit geen kwaad en ook al doet Dirk Lekenne wonderen op zijn Telecaster toch kan een 'Folsom Prison Blues' net nu eenmaal teveel zijn voor mezelf. De menigte die hebben fun! 'The Ghost of Tom Joad' schrijven we toe aan de 'Boss' en laat die zijn klankkleur nu niet ver weg zijn aan die van Ronaldo (niet de voetballer).

Na 'Children Of The Sun' krijgen we een mooie hommage aan 'P. Van Sant' met diens answering song 'The Times Haven't Change At All'. Een fantastische versie van 'Soulshine' doet ons meteen denken aan Duane en Gregg Allman al werd het nummer in 1993 een jaartje vroeger uitgebracht door bluessinger Larry McGray. Een warme sing-a-long luid zo ook het einde in van de eerste set. Nog even een babbel met O-L-Vrouw van Tielt? Oei neeje het was met Carla over het nakende 'DLB on Stage'.

Iedereen uiteraard vol spanning wat deel 2 zou gaan brengen want die zou dan weerom een grandioze avond kunnen worden van 'David Ronaldo & The Dice'. Het moet dan ook moeilijk zijn voor Bart en Hans om hier hun kl*ten (piep) af te wringen terwijl eenieder onder ons hier zit te genieten. Hoogstaand eerste gedeelte en maar éénmaal de hulplijn moeten inroepen ;-)

Na 'Deeper Well' en 'Stick With You' wordt het dan ook stilaan tijd voor David Ronaldo om Neil Young er tussen te werpen en na Down By The River' krijgen we dan weer een emo moment voor David met diens 'Gunslinger'. Ook altijd een warm sing-a-long moment is 'The Weight' van de iconische 'The Band' waarna we C,S,N & Young moment krijgen met 'Almost Cut My Hair'.

Steve Earle is nog zo een grootheid in het genre en zo zeker diens 'Copperhead Road'. Met een perfect uitgebalanceerde mix van covers en steengoede originals deinen we met "Refugee Blues' en 'Whipping Post' richting einde van hun passage alhier in de 'Don Petrol'. Tijd dan maar voor de bissers, Hey Hey My My what a night! Tot volgende maand, tot 'Don Petrol' met op 16 november de winnaars van de 'Belgian Blues Challenge' 2022, Özgür Hazar's Blues Syndicate. I'm going to my hometown...