© Rootsville.eu

Black Market III (US)

De Ploeg Diepenbeek i.s.m. Hookrock
(21-10-2022)
reporter & photo credits: Freddie


info club: De Ploeg - Hookrock
info artist: Black Market III

© Rootsville 2022


Voor Scottie, Roxanne en Joe van 'Black Market III' is hun 'Soul Survivor Tour' zowat over de helft en zo belanden ze terug in België waar het ergens ook allemaal begon. Vrijdagavond te gast bij 'De Ploeg' in Diepenbeek waar Ivan van Hookrock instaat voor de programmatie. We waren er ook bij op de aanvang van deze European Tour op 30 september in het 'Ace Café' te Reet. Nog tot 6 november te gaan om weer in het 'Ace Café' een einde te maken aan deze passage in Europa.

Met vertegenwoordigers van 'Move2Blues' en 'Chopticks Will' van Bourbon Street waren er toch ook andere muziekinteresses afgezakt naar 'De Ploeg' het hotel-restaurant dat centraal staat bij de muzikanten want na hun portie maandelijkse Jazz is ook Blues & co hier eens per maand te gast.

Vanavond dus de uit San Diego komende 'Black Market III' en zij zorgen voor de muzikale inbreng alhier. Het word een avondje metzorgvuldig gelesecteerde covers en eigen originals zoals nummers uit hun nieuwe 'Soul Survivor' album met als opener 'I Wish Your Love Was True', eentje geschreven door Roxanne Coverdale. Al vlug kwamen we uit wat we hier in België een popcorn oldie noemen met Otis Blackwell's 'Daddy Rollin Stone' uit 1953 en de 'The Coasters' hun floorfiller uit 1961, 'Down in Mexico'.

Ook werk uit de cultmovie 'From Dusk Till Dawn' passeert hier de revue en komen Scottie en Roxanne de vocale inbreng hier mooi in evenwicht te houden. Wat niet mag ontbreken is de sterke titeltrack uit het album 'Black Roses' waarna ze met 'Keep On Lovin' You Baby' van de onsterfelijke 'Paladins' ze er meteen ook de nodige schwung in wisten te brengen.

Bij aanvang van deze 'Soul Survivor Tour' klonk het beroeren van de sixstring nog enigszins roestig maar gelukkig loopt nu alles gesmeerd. Bij de covers hoorde ook  Tom Waits' 'Hoist That Rag', eentje dat op hun nieuwe album te beluisteren valt. Scottie en Roxanne even terug naar de good ol'days met Neil Young en diens onsterfelijke 'Old Man' en eentje van Tom Petty. 'When The Sun Goes Down' is dan weer een zekerheid te noemen op hun concerten, een original van Scottie Blinn dat ook verscheen op het 'Black Roses' album.

Op vroijdag 18 november krijgen ze hier de lokale rockers 'Ham 'n Eggs' over de vloer. Op donderdag 27 oktober is er dan jazz met Stefaan Bracaval en het Arne van Coillie Trio.