© Rootsville.eu

Stef Paglia Trio - Thomas Frank Hopper
DLB on Stage
Devant-Les-Bois (Mettet)
(22-10-2022)
reporter & photo credits: Freddie


info organisatie: DLB on Stage
info artist: Stef Palia - Thomas Frank Hopper

© Rootsville 2022


On les voit beaucoup sur nos routes Flamandes, nos amis de Wallons, en het is daarom dat we op zaterdag 22 oktober bijna in convooi uit Gevarenwinkel richting 'Devant les Bois' (Mettet) trokken. Het festival is niet meer, lang leve 'DLB on Stage' en Françoise en Michel kennende staat bluesrock bij hen in de spotlights. Op de affiche vanavond het 'Stef Paglia Trio' en de hottest bluesrock band van het moment in eigen land, 'Thomas Frank Hopper'.

Ruim op tijd tekenen alle campers present en omdat de doors nog niet aan spelen kunnen gaat onze aandacht uit naar een 90-jarige 'Soeur Sourire' die op gitaar de plaatselijke oldies van het kerkkoor zou begeleiden. Zomaar zonder stemmen begon ze eraan. Na het lange wachten werden we dan toch uiteindelijk beloond en openen de deuren zich van 'Salle Saint Ghislain' voor een avondje bluesrock puur sang.

'Une cruche de 2 Litre' zou vanaf nu de standaard zijn voor de avond, als dit maar goed komt. Ze leeg krijgen verliep vlot want ook anderen schoven hun goblet meteen dichter bij. Diegene die de aanzet deed voor alle ellende was den 'Bob'...où est-il maintenant? Uiteindelijk daagden ook nog eens Tim & Co van 'Sortie Blues' op, niet om te flyeren maar om inspiratie op te doen voor hun vierde editie in 2023.

Françoise en haar compadre van 'DLB on Stage' hielden nog een korte toespraak om iedereen welkom te heten en al vlug zou het bordje 'Sold Out' geen overdadige luxe zijn geweest. Gezelligheid troef hier in salle 'Saint Ghislain' en het bier liep vlot, te vlot mé gedacht. Als eerste band die mocht aantreden voor vanavond deden die van 'Dlb on Stage' een beroep op ons Vlaams boegbeeld wanneer het bluesrock aan belangt. Net als wij is ook deze Stef Paglia al een tijdje on the road met zijn band, met de Bluesbones en met Kazz Hawkins.

Dit 'Stef Paglia Trio' bestaat naast frontman Stef ook nog uit de ritme sectie met Geert Schurmans op bass en Sven Bloemen op drums. Na een lange tijd deze Stef Paglia niet te hebben gezien is het altijd wel uitkijken naar wat nieuws. Openen doen ze met 'Stand Up' waarna Stef met 'The Unkown' zich terug verdiept in zijn debuutalbum 'Never Forget' dat werd uitgebracht in 2019.

De gedrevenheid waarmee Stef zijn ritme sectie aanport lig bijzonder goed in de smaak bij onze Waalse vrienden, zeker Michel behoort hier tot de top fans. 'Blue Eyes' en 'Warm Instead of Cold' we kennen ze nog wel maar toch lijkt er vanavond meer dynamiek te zitten in het brengen ervan. 'Queen of Darkness' en 'Chasing Dreams' net als 'Ball Peen Hammer' behoren tot het andere werk en duidt de thermostaat hier in de zaal al vlug enkele graden meer aan.

Met 'Diry Woman' en 'Freedom' zijn we toegekomen aan het einde van deze passage van Stef Paglia hier in 'DLB on Stage' maar niet zonder dat ene emo moment op 'Mystery Heaven', en toch zijn er nog altijd wel enkele nieuwkomers die de geschiedenis van dit nummer niet kennen. Tijd om te gaan afkoelen buiten en zo de 'cruches' uit de weg te gaan want goed komen, dit in geen geval.

Change-over voor de volgende band en al meteen is er aan de frontnadar geen doorkomen meer aan. Logisch natuurlijk want deze 'Thomas Frank Hopper' is als een komeet doorheen ons blues landschap aan het scheren. Gelukkig hebben we hem al gezien op 'YellowTime' en was mijn verdict achteraf positief.

Als afsluiter krijgen we dan 'Thomas Frank Hopper'.  Frank werd geboren in Brugghe maar bracht zijn jeugd door in Afrika. Met deze Thomas Frank Hopper krijgen we een mix van rock en blues en wordt hij vergezeld door Maxime Siroul op de black & white keys, Diego Higueras op gitaar, Nicolas Scaillet op de drums en bassist Jacob Miller. Nu nog niet je plaatsje ingenomen dan heb ik slecht nieuws voor diegene die buitenstaan.

Thomas Frank Hopper laat zich onderscheiden door het bespelen van slide op de lapsteel en opent zo ook meteen bijzonder hitsig met 'Bloodstone', een nummer dat hij dit jaar uitbracht op zijn gelijknamige album net als het knappe en ophitsende 'Crazy Mojo'. Met steun van de vier andere bandleden is dit een feestje in wording. Zeker Jacob Miller en Diego Higueras dragen meer dan hu steentje bij.

Ook de originaliteit voor originals als 'Come Closer' en 'The Sinner' doen niets anders dan respect afdwingen. Slide op een skateboard het zal dan wel de cigarbox van deze tijd zijn. Ook dit bluesrock feestje loopt ten einde en met 'Till The Day I Die' neemt Frank Hopper dan ook afscheid van 'DLB on Stage'. Wij zeggen alvast van Till we meet again...met dank aan Françoise en Michel!