© Rootsville.eu

Doghouse Sam
Stories To Tell...
Stamineeke Webbekom
(01-11-2022)
reporter & photo credits: Elke VDV


info club: Stamineeke
info artist: Doghouse Sam

© Rootsville 2022


Oh, it came out of the sky, landed just a little south of Moline...en zo ook plots een solo optreden van Doghouse Sam in 't Stamineeke te Webbekom. Als stand-by voor mijn vader begaf ik me dan maar richting de poorten van het natuurgebied 'Webbekoms Broek' niet om de natuur maar om een Limburgse muzikant op de gevoelige plaat vast te leggen.

Doghouse Sam is natuurlijk al lang geen onbekende meer. Met zijn band speelde hij in meer dan 15 landen en oogstte hij internationaal bijzonder veel succes met drie albums vol prachtige eigen songs. Voor zijn nieuwe solo tour, genaamd "Stories to tell", kan je de man nu aan het werk zien met enkel en alleen zijn akoestische gitaar. Hij ontdoet elke song van alle franje en wat overblijft zijn intens ingetogen parels. Ga zitten, geniet en luister naar de verhalen die daarmee verteld worden. Dit moet je gehoord hebben!

Nummers die veelal ook uit het leven gegrepen zijn en een blend bieden van diverse muziekstijlen die samenkomen tot één story, een Doghouse Sam story.

Zo opent hij met 'I'm on Fire' en meteen staat hier een nieuwe boss in dit kleine maar aangenaam muziekcafé. Met 'Crossroads Blues' weten de bluesliefhebbers hier aanwezig dat dank zijn Robert Johnson en zijn ontmoeting met de duivel de blues een nieuwe bestemming kreeg sinds zijn 'Landmark Recordings' in 1936 waarna deze iconische persoon een paar jaar later ook de eerste van de 'Club of 27' op gang trapte.

Dat Wouter aka Doghouse Sam ook met een mooi soul gevoel nummers kan brengen komen we te weten door te luisteren naar nummers als 'Love To Spend', een nummer waarbij nieuwe liefde in de spotlights wordt gezet. Ambiance is er zeker ook wanneer hij 'Baby, Please Don't Go' ten gehore brengt. Een traditional die mede door Big Joe Williams in 1935 populair werd gemaakt maar welke door iedere muziekliefhebber uiteraard in het geheugen zit door de versie van Van Morrison en Them die er in 1964 een hit mee hadden.

Wanneer we een Americana getint concertje meepikken mag en kan Johnny Cash ook niet ontbreken en brengt hij zo ook 'Jackson'. Van een June Carter hebben we niets gemerkt en Maaike wou dan weer geen stand-in zijn. 'Ring of Fire' dan maar en zo zit de avond snor maar helaas ook bijna het einde van het eerste gedeelte.

Buiten een akoestische gitaar en mondharmonica heeft deze 'Doghouse Sam' ook de mandoline onder de knie en dit zullen we geweten hebben. We krijgen ook 'I'm Ready' te horen en blijf daar maar eens op stil zitten.

Doghouse Sam begon de avond met de 'Boss' en naar het einde toe krijgen we ook diens 'Dancing in the Dark' op ons bord. Een bord dat we trouwens met alle plezier hebben leeg gegeten vanavond. Ook al ben ik in de concertfotografie zo maar ingesmeten toch beviel het me en wil ik deze 'Doghouse Sam' nog wel eens terug zien... I'm goin' Mad!