© Rootsville.eu

José Ramirez (CR)
Blues
Move2Blues Hasselt (
10-11-2022)
reporter: Marcel & photo credits: Marc Blues Photography


info club: Move2Blues
info artist: José Ramirez

© Rootsville 2022


Nog maar net gepasseerd bij de vrienden in The Maple in Ertvelde, waar hij een schitterende prestatie wist neer te zetten en vandaag is José te gast bij Move2Blues, voor wat hun voorlaatste concert in de MOD ta Hasselt zou zijn, voor de sluiting van de zaal. Jammere bedoening als je het mij vraagt. Gezien collega Freddy andere oorden diende op te zoeken voor Rootsville, was ik dus in Hasselt weer van de partij en hoopte op een even sterke prestatie als vorige maandag.

De uit Costa Rica afkomstige Jose Ramirez had in zijn thuisland al enige naam gemaakt toen hij besloot naar de VS te emigreren. Hij verkocht bijna alles wat hij had en verhuisde naar Florida. Daar wist hij meteen indruk te maken hij wordt gitarist in de band van Lauren Mitchell. Hij heeft de afgelopen jaren het podium gedeeld met grote namen als Buddy Guy, Kingfish, Anson Funderburgh, Mike Wheeler, James Armstrong en Janiva Magness om er maar een paar te noemen. In 2020 wordt hij met zijn eigen band tweede in de International Blues Challenge. Jose tekende onlangs een contract met het wereldberoemde blueslabel Delmark voor zijn nieuwste album “Major League Blues”, die hij hiert met veel plezier komt voorstellen. Voor deze tour wordt hij bijgestaan door Denis Agenet aan de drums, de geweldige Brian Leeper op Hammond en Thibault Chopin aan de bas.

Er is veel te doen tegenwoordig en het was aangenaam gevuld maar misschien niet de verwachte aantallen, maar wees gerust, de aanwezigen zouden het zich zeker en vast niet beklagen.

De band ging van start met de obligate instrumentaal en na de begroeting van het publiek werd ‘Pickin’ van Albert King op ons afgevuurd. Na ‘Three Years’ en ‘Here I Come’ was ik een beetje bang dat José dezelfde set ging spelen als maandag , maar kijk, daar kwam ‘Here In The Delta’ om de hoek piepen, een song afkomstig uit zijn laatste album. José speelde weer op hoog niveau en vooral Brian Leeper liet zien uit welk hout hij gesneden was. Wat een toetsenman ! Op de achtgrond hield het stevig geroffel van Denis Agenet en het discrete baswerk van Thibault Chopin de boel helemaal strak bij elkaar. José vervolgde met Eddie Taylor’s ‘Bad Boy’, ‘One Woman Man’ rechtsstreeks afkomstig uit de nieuwste schijf om af te sluiten met een geweldige versie van Lucky Peterson’s ‘When My Blood Runs Cold”. Het was weer genieten geblazen geweest en José had er meteen ook zijn eerste wandeling door het publiek op zitten.

Na de korte pauze, nuttig gebruikt om de nodige cd’s aan de man te brengen en een gesprekje aan te gaan met de fans, slingerde de band ‘Major League Blues’, titeltrack van het laatste album, de zaal in, op de voet gevolgd door een nieuw nummer  ‘Forbidden Funk’. Leuk funky nummertje met plaats voor drum- en baswerk. Met ‘My Last 2 Dollars’ kregen we er eentje van Johnnie Taylor waarna José overstapte naar Albert King’s ‘The Hunter’, een swinger van formaat, waarbij José weer gretig de zaal in trok. Naar goede gewoonte sloot hij af met het wondermooie, trage, ‘As You Can See’, song die alweer het publiek muisstil kreeg.

Er brak een stevig applaus los en ons viertal zou en moest terugkomen. Dat deden ze dan ook zonder morren voor een stevige Texas blues ‘Stop Teasin Me’. Nummer uit zijn eerste plaat en waarbij hij uitgebreid de tijd nam om de band voor te stellen. Bij deze zat het optreden er op en ik zag niets anders dan tevreden gezichten.

Dit was, zoals gezegd, het voorlaatste optreden in de MOD. Het laatste zal Studebaker John zijn op 08 december en nadien verhuist Move2Blues naar zaal “de Muze” in Zolder. Bij deze wordt een hoofdstuk afgesloten en zal een nieuw worden geschreven. Benieuwd naar het vervolg van dit muziekverhaal….

Marcel