© Rootsville.eu

Hasselt in The Mood
Oostindie/Didderen - Carloz Nardozza Trio
Hasselt
(11-11-2022)
reporter & photo credits: Freddie


info organisatie: Jazz in Hasselt

© Rootsville 2022


Ondanks een zeer drukke agenda ging ik op deze 11 november even naar Hasselt voor 'Hasselt in The Mood'. Een initiatief van 'Jazz in Hasselt' waarbij je Jazz in de ganse binnenstad kon aantreffen. Het event werd uitgespreid over twee dagen waar meer dan 20 horeca zaken mee werden in betrokken. Op donderdag waren onder meer Frank Vaganée, Bram Weyters Quartet en Joyce Vanderhoydonk en nog zoveel meer te beluisteren. Ook de funk en afro beat van Alpacas Collective gaven hier in Hasselt hun nieuwe album 'Seven Wisdoms of Pluronia' bijklank.

Vrijdag was dan weer een nieuwe dag en ook dit was voor ondergetekende moeilijk in te lassen en dus ging ik maar op padin de vooravond om op twee locaties de sfeer even te kunnen opsnuiven van dit prachtige initiatief. Gelukkig betrof dit een feestdag en hoefde ik me geen zorgen te maken om een vrije parkingplaats te vinden.

Ook vandaag kon je kiezen tussen onder meer het 'Ben Vanderweyden Trio', Hilde Van Hove, Ramsi Irani, de Zwitserse pianist Claude Diallo en de de Amerikaanse jazzmuzikant Tomer Cohen. Beperkt in tijd begaf ik me dan maar naar Carlo Nardozza die in het 'Macca' zou aantreden. Allee in een portaal van de statige gebouwen dan wel te verstaan.

Het 'Pand Koloniale Waarden' en 'Huis Hoste' kregen al een nieuwe bestemming, alleen er is daar al een hele tijd sprake van. De nieuwe bestemming zou een concertzaal worden dus kijken we er al naar uit. Het concert zou pas rond 16.00 aanvangen dus kreeg ik van de gerant nog ruim de tijd om het als 'Urbex' locatie te betreden.

Op deze plaats is het 'Carlo Nardozza Trio' te gast voor een concert dat uit twee delen bestaat. Carlo is trompettist en een natuurtalent. Hij studeerde aan het conservatorium van Maastricht, waar hij zijn eigen kwintet samenstelde en zo ook eigen muziek begon te schrijven voor deze bezetting. De afgelopen jaren speelde Nardozza ook bij de fusion-funk band “Jeff Herr Corporation” van de Luxemburgse drummer Jeff Herr, waarmee hij over de hele wereld toerde en twee cd’s opnam. Hij speelt ook in het 'Trio in Bocca Al Lupo' en is lid van de 'WE Big Band'.

Samen met Tim Finoulst op gitaar en bassist Christophe Devisscher bracht hij een paar jaar geleden met 'Triology' een tribute aan Charlie Parker en dus zou 'Anthropolog' of het speelse ‘My little suede shoes’ misschien ook wel op de setlist kunnen prijken. Het trio vandaag bestaat uit Werner Lauscher op contrabas en Mimi Verderame aan de drums. Ondanks dat het gewoon buiten in een portaal betrof waren er toch wat Nardozza en ander jazz fanaten komen opdagen.

Even verder dan richting binnenstad en de Dorpstraat waar het restaurantje 'Neke' (Something Else) is gelegen. Hier staat het duo Oostindie-Didderen voor de opdracht om in twee mini concertjes jazzstandards te brengen voor een toch vol gelopen zaak.

Bart Oostindie is ee Nederlandse muzikant en componist die op jeugdige leeftijd doorheen Europa reisde als straatmuzikant. Voor velen onder ons nog altijd de beste leerschool. In 2002 stond hij met Mo'Jones op het North Sea Jazz Festival. In april 2005 verscheen zijn eerste soloplaat, in juli 2008 gevolgd door het album 'Welcome To The Costume Ball'.

Aan zijn zijde hier in 'Neke Something Else' staat contrabassist Jo Didderen. Didderen is in de jazzwereld in eerste instantie bekend door zijn werk met de Mijke Loeven Band en Sprinkhuizen, Fennis & Didderen. Met de Mijke Loeven Band maakte hij 2 cd’s naast vele andere albums met diverse muzikanten. Ook hij stond reeds op het 'North Sea Jazz Festival'. Tot zover mijn kleine beleving van 'Jazz In The Mood' waar ik hopelijk in 2023 meer kan van beleven.