© Rootsville.eu

Doghouse Sam & His Magnatones (B)
Blue Monday Concerts
De Blauwe Kater Leuven
(14-11-2022)
reporter: Freddie & photo credits: Elke VDV

info club: De Blauwe Kater
info band: Doghouse Sam

© Rootsville 2022


Als een Fenix terug uit de as herrezen, dat kon je op een blauwe maandag beleven in 'De Blauwe Kater' te Leuven, en dan hebben we het over 'Doghouse Sam & His Magnatones'. Even recapituleren; Wouter Celis aka Doghouse Sam & His Magnatones brengen aanstekelijke Rhythm 'n Blues, Blues en Roots muziek veelal van eigen makelij. Zijn Magnatones dat zijn Franky Gomez op drums en Martin Ubaghs op contrabas.

In 2013 brachten ze hun debuutalbum 'Buddha Blue' op de markt. In 2014 was er 'Knock Knock' welk in 2017 werd opgevolgd door 'Going Places'. Datzelfde jaar kwam ook de EP 'A Doghouse Tribute to the Blues Greats' uit dat enkel op vinyl was te verkrijgen. 2022 is nu het jaar dat we terug kunnen genieten van de puike blues, roots en rhythm 'n blues van deze band en dat konden we niet aan ons voorbij laten gaan.

Het leek wel op een aula van de unief toen we de 'Blauwe Kater' binnentraden. Boesjevol Erasmus studenten en fans van deze 'Doghouse Sam & His Magnatones'. Zo waren ook die van 'Elkerlyc Live' van Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt) aanwezig alwaar deze 'Doghouse Sam & His Magnatones' op zaterdag 17 december zullen deelnemen aan de 'Christmas Blues Night'. Ook de raad van bestuur van 'Sortie Blues' in Oud-Heverlee waren op prospectie ronde.

Meteen al van bij opener 'Roll Up My Sleeves' werden de spierballen getoond en hoorde je dat deze 'Magnatones' toch al weer stilaan op kruissnelheid begonnen te komen. Doghouse Sam aan het werk en iedereen liet zich onmiddellijk opzwepen door de heerlijke uptempo grooves van hem en zijn Magnatones. Ook aan de ritme sectie met Franky Gomez en Martin Ubaghs merkte je op dat het speelplezier het weer terug had overgenomen.

Net als het openingsnummer kan je ook 'Lot's To Do & Little Time' terug vinden op hun uitstekende debuutalbum 'Buddha Blue' en zo een uitstekende start op dit 'Blue Monday Concert'. Na 'Step It Up & Go' kregen we met 'Knock Knock' een floorfiller die je kan terugvinden op hun gelijknamige album uit 2014 en leerden die Erasmus studenten waarom fun en Doghouse Sam een match in heaven zijn.

Op 'I'm Ready' was het helaas onmogelijk om de beentjes te strekken dus werd het dan maar genieten à volenté. Het werd een echte 'Dog Fever' hier in deze iconische juke-joint van Leuven. Een moment ook om te koesteren met die ouderwetse sfeer en steengoede muziek. Zelfs bassist Geert Boeckx van 'The Bluesbones' liep hier warm voor en zo zijn deze 'Doghouse Sam & His Magnatones' er duidelijk klaar voor om de verloren tijd dubbel en dik in te halen met nummers als 'Goin' Mad' en 'Ain't Got Time'.

Back on track en zo bliven we zoals vanouds onze eigen bands steunen en kunnen we zo ook terug eindigen met die onsterfelijke quote van DJ Johnny Walker van Radio Caroline...he's in, he's on! 90 minutes of the best music you ever heard...It's Dogfever ;-)