© Rootsville.eu

Djempi & Bontempi feat. BJ Scott
special guests: Stoy Stoffelen, Mr. Paul
Listwaar Oud-Heverlee (24-12-2022)

reporter & photo credits: Freddie

info organisatie: Listwaar
info band: Djempi & Bontempi

© Rootsville 2022


Donderdagavond en omdat Djempi & Bontempi terug met hun soirées zijn begonnen gaat het zo richting 'Listwaar' in Oud-Heverlee. 'Djempi & Bontempi' hoeven geen introductie in het Leuvense want dat zijn gewoon Alain Louie en Luk de Graaff. De kenners weten dat hun soirée altijd wel met een 'plus' is en vanavond is het wel een serieuze plus te noemen. Naast een ritme sectie dat bestaat uit drummer Stoy Stoffelen en bassist Mr. Paul zullen de spotlights zonder meer gericht zijn op niemand minder dan 'Beverly Jo Scott'. De Joris van 'Listwaar' kan niet enkel dan tevreden zijn want de keet was tot de nog toe gevuld.

Heel wat collega-muzikanten waren afgezakt richting 'Listwaar' en met 'Gevarenwinkel' en 'Sortie Blues' waren er zelfs twee PR Teams van festivals aanwezig. Zo zagen we ook David Ronaldo en zijn Lesley Verbeeck, Charly Verbinnen, Dirk Lekenne, Toon Derison, De Pirre, Half Blind Willie, Geert Zonderman en saxofonist Koen Desloovere, Katrien Van Proeyen en Rico Ulens van The Ragged Roses. De Twin sisters Carla en Connie Bonnie die tekenden ook present en zo waren we klaar voor wat een indrukwekkend en uiterst aimabel concert zou gaan worden...

'BJ Scott' die hielden ze nog 2 nummers aan heer stoel gekluisterd en zo begonnen 'Djempi & Bontempi' eraan met 'The Spyder and the Fly' Mick Jagger en de zijnen en 'Waiting For The Man'. Ondertussen had Beverly Jo Scott haar plaatsje reeds ingenomen op dit druk bevolkt podium, en zou het niet meer afgeven. Stoy en Mr. Paul die hielden van start af aan het ritme zeer strak. Ook Bontempi nam er eentje voor zijn rekening met 'House For Sale' en zo werd het al meteen tijd voor de 'Lady' in het gezelschap.

BJ Scott opende met een binnenkomer 'a point' door te vermelden dat de opstelling van het podium best wel fijn was met zomaar twee vrienden in haar gezichtsveld, Johnny Walker en Jack Daniels, dit tot grote hilariteit bij de aanwezigen. Djempi zette in een ietwat trage versie aan met eentje van Johnny Cash. Altijd leuk om een avond mee te beginnen maar het up-tempo arrangement van 'BJ Scott' op 'Folsom Prison Blues' werd er meteen eentje om 'u' tegen te zeggen.

Het werd alsmaar mooier met onder meer 'Stand By Me' van Ben E King' en hun versie van 'She's Not There' dat we kennen van de 'Zombies'. Alain die bracht dan weer 'Playin' With Fire' en zo werd het dan weer 'Scott-Time'. Ambiance verzekerd met toch een prachtige versie van 'Jambalaya', en neeje Djempi dit is geen nummer van Jim Reeves maar van good old Hank Williams uit 1952. Achter in het publiek zag ik dan Lesley van 'The Black Sneakers' recht veren toen er werd aangegondigd dat 'Cool' het volgende nummer zou worden. Alsof Sinterklaas en Kerstmis samen vielen voor Lesley's favoriete nummer, geschreven door Luk en BJ. Kiekebisj dat wel!

BJ Scott zette dan aan voor het mooie 'No Kiss Goodbye' en het publiek hier in 'Listwaar' was een Delirium nabij. Alles klopte de muziek, de vertolkers en niet in het minst de opperbeste sfeer. Om dat het foutje van Alain te verdoezelen brachten ze ons dan meer 'Put Your Sweet Lips A Little Closers to the Phone' en jawel van Jim Reeves al klonk het in de persoon van Bontempi dan weer een beetje autobiografisch. Tijd dan voor een echt pre-war bluesje met 'Nobodys Fault But Mine', een gospel bluesje van Blind Willie Johnson uit 1927.

Terug naar Bontempi dan maar met 'I'm So Lonesome I Could Cry' uit 1949 van jawel, Hank Williams. Peuuuup weerom mis want het daaropvolgende 'My Girl' is niet van 'The Platters' maar werd geschreven door Smokey Robinson en Ronald White en werd zo de eerste grootste hiet van 'The Temptaions'. Allemaal van geen belang want de vertolking was Motown waardig. Bij 'Smoke Gets In Your Eyes' moest Alain dan weer alle noten uit zijn toonkelder halen en begot met de hulp van BJ Scott deed hij het ook.

Terug naar wat werk van BJ Scott met 'Love Goes Strumbling' en de waanzinnige outswinger 'Light That Torch'. Helaas konden de muzikanten niet van het podium wegens de uitgang versperd. Dus werd het maar meteen aanvatten voor de bissers. Als eerste een traditional die in duet werd gebracht door Alain en Beverly Jo en deze folksong luistert naar de titel 'House Of The Rising Sun', in 1964 een waanzinnige hit voor 'The Animals'. Hier vanavond in een meer dan prachtige vertolking en dan moest de kers op de taart nog komen.

Die kers werd dan in een reggea jasje gestoken en zo namen BJ Scott, Djempi & Bontempi, Mr. Paul en Stoy Stoffelen in stijl afscheid van een volle 'Listwaar' met 'If I Had Words' van Scott Fitzgerald en Yvonne Keeley. De plakkers van dienst waren Tim Sortie, David Ronaldo's gang, de Twin sisters en onze Vic. Gewoon volle bak op een donderdagavond, meer moet dat niet zijn CU.

If I had words to make a day for you I'd sing you a morning golden and new I would make this day last for all time Give you a night deep in moon shine...