© Rootsville.eu

Blues Traffic Live
Festival
De Wieksjlaag Beringe (NL)
(10-12-2022)
reporter & photo credits: Freddie

info organisatie: Blues Traffic
info band: Little Roger & The Houserockers - The Dibs - The Hoochies

© Rootsville 2022


Zaterdagavond en we hebben ons wagentje vol geladen om zo van uit Gevarenwinkel richting Beringe te trekken. Beringe in Nederland weliswaar waar die van 'Traffic Blues Live' op deze 10de december nu ook eindelijk de wrange nasmaak van Corona volledig komen door te spoelen. Dit jaar staan er drie bands op hun affiche met als eerste in de zaal de formatie 'Little Roger & The Houserockers'. Hierbij krijgen we als special guest onze Belgische 'Marc Tee'. Met 'The Dibs' zoeken ze het in een band die gevormd is met Nederlandse en Belgische muzikanten waarbij 'Soul' als een rode draad doorheen hun optreden loopt. Voor de derde groep van hun drieluik blijven ze safe in eigen landje met 'The Hoochies'. die de eer hebben om het festival te openen maar tevens ook te sluiten.

Onmiddellijk worden we verwelkomd door de enthousiaste ploeg medewerkers van het radio station 'Blues Traffic' en zien we ook eindelijk nog eens een paar van onze noorderburen terug. Bij deze willen we ook de levende Nederlandse blues encyclopedie 'Tornado Hans' het beste toe wensen met een voorspoedig herstel. Ons eerste pintje hier vanavond is op jou gezondheid, CU soon...

Het zijn 'The Hoochies' die hier vanavond de debatten komen te openen. Dit blues kwartet ontstond met harper Richard Koster en drummer Chiel ten Vaarwerk uit de restanten van 'Cuban Heels'. Verder hebben we ook nog Jules van Brakel als bassist en gitarist Roelof Meijerink die ooit deel uitmaakte van Memo Gonzalez' Bluescasters. Met dit viertal zetten we een stap in het segment van de rauwe harmonica blues.

Openen doen ze alvast met eentje dat afstamt uit het soul arsenaal en met Otis Redding zijn 'Tramp' zit de sfeer hier in het gemeenschapshuis 'De Wieksjlaag' er meteen goed in. Ook bij de nummers 'I Wanna Love You' en 'Sit Down' blijft de focus op dit viertal die nu eindelijk hun aantreden op deze 'Traffic Blues Live' eens niet in het kanaal zien belanden door die duivelse pandemie. We zien deze 'The Hoochies' nog terug tijdens de change over en als afsluiters van deze editie.

Voor 'Little Roger & The Houserockers' trekken we een eerste maal naar het klein maar gezellig zaaltje van dit gemeenschapscentrum. Deze formatie werd gebouwd rond het echtpaar Roger en Marion Wade op respectievelijk harp en vocals en keys. Verder is er nog gitarist T-Man Michalke en een ritme sectie die bestaat uit Chris Seidel op drums en Stephan Roffmann op upright bass. Hoe dat special guest Marc Tee er bij gekomen is was voor ons een Question Marc ;-)

Met opener 'To The Bone' werd hun jump blues de zaal in gestuurd. Voor diegene die deze 'Little Roger' niet kennen, je kan hem het best vergelijken met Rod Piazza incusief Honey al noemt die vanavond Marion. Toen het daarnet nog rauw klonk is de set van deze 'Little Roger & The Houserockers' gevuld met één en al swingende nummers. Gaande van de beekende songs als 'Goodtime Charlie' en 'Little Girl', eentje dat ook bij Marc Tee nog wel in de vingers zit.

Het afwisselende gitaarwerk van T-Man Michalke en en Marc Tee leek perfect op elkaar afgestemd en ook de rest van de band werd met regelmaat in de spotlights gezet en zo steeg met 'Later Than You Think' de temperatuur hier gevoelig. 'Enjoy Yourself' werd zo ook het keyword bij deze band. Helaas was er bij 'Whiskey Drinkin' Woman' geen Bourbon te verkrijgen en deden we het zo maar verder met pilsjes van 'De Lindeboom'. Met het bierglas formaat van bij onze vrienden hier in Beringe was voor die van Gevarenwinkel het glas al vlug leeg en steeg net als bij deze jump blues ook het tempo van bestellen.

Na 'I Can Tell' van Bo Diddley werd zo ook met 'Red Wine' het laatste nummer gebracht van hun passage hier op 'Blues Traffic Live' als stond Huub zeer vlug op het podium om een bisser aan te kondigen. Om Marion nog eens in de spotlights te zetten werd dit 'Boogie Woogie Woman' en konden daarna 'The Hoochies' aan hun tweede aantreden beginnen in het café 'Den Nabber'. De sfeer zat er hier goed in en een LP versie van 'Who Do You Love' van Bo Diddley deed de rest.

In de zaal werden de versnaperingen op tafel gezet alleen...waar zijn die verdomde apen pinda's gebleven. Zo heeft de kuisploeg morgen geen werk hé :-).

Ook de volgende 'The Dibs' zijn goed gekend in zowel België als bij onze noorderburen. Helaas moeten we al teruggaan tot juni van dit jaar toen ze op het podium van 'be-Mine Blues' de soul kwamen te verkondigen. Ze bestaan uit soul shouter Peter Jacobs, de Gomez broertjes Franky op drums en Mo op gitaar. Verder zijn er ook nog gitarist Stanley Patty en bassist Bert 'Bird' Stevens. Eind vorige maand lieten ze nog hun kersverse single 'No Sleep' op ons los.

Met de warme en soulvolle klankkleur op 'Blind Love' werd iedereen hier terug richting zaal gezogen en konden die 'Dipjes' aan hun feestje beginnen. Al meteen konden we met z'n allen de live versie van hun nieuwe single 'No Sleep' beleven. Geen paniek hoor Peter we zijn nog steeds wakker. Nummers als 'You Got Me Were You want Me' en 'Sick & Tired' klinken voor de bluesliefhebbers hier uiteraard bekend in de oren en het werd meteen nog enkel beter met onder meer Freddie King's 'Now I've Got A Woman.

Met James Carr's 'Pooring Water On A Drawning Man' uit 1966 komen de echte soul liefhebbers hier ook aan hun trekken al moeten de hard rockers nog wel even wachten. 'Yu Belong To Me' en 'Feel So Bad' zijn ook van die pareltjes waarbij een muziekliefhebber bijna geëmotioneerd zou van worden. Helaas zijn nu ook deze 'The Dibs' uitgezongen hier in Beringe.

Nog vermelden dat Annemiek hier enorm veel PR werk heeft gedaan voor de clubconcerten van 'Hookrock' en zo trokken we voor een dikke 90 minuten terug de wagen in om huiswaarts te keren en viel het doe ook over deze 'Blues Traffic Live' van 2022. Nog vlug sweet dreams wensen aan die van 'Zilst Blues' en wij weg...we take it like that!

maar ook nog met

en