© Rootsville.eu

Well Well Well
Sunday Evening Blues
Muzecafé (be-Mine Blues)
(11-12-2022)
reporter & photo credits: Freddit


info organisatie: be-Mine Blues
info band: Well Well Well

© Rootsville 2022


Zondagavond en tijd voor onze maandelijkse afspraak met onze vrienden van 'be-Mine Blues' in het 'Muzecafé' te Zolder. Een ontmoetingsplaats die vanaf januari 2023 'de blues' volledig zal gaan verkondigen doordat ook die van 'Move2Blues' vorige donderdag de MOD hebben uitgezwaaid. Voor hen is het nog even afwachten maar die van Beringen zijn hier al van vorig seizoen gesetteld en met meer dan succes. Vandaag was zelfs jonkheer Henk met zijn jonkvrouw uit de Hollandse Kempen komen afzakken om als echte bluesliefhebber hier zijn présence te komen maken. Toch knap!

Tijd dus ook om de 'PR' teams op Zolder af te sturen want na 'Gevarenwinkel' was zo goed als het voltallige 'Move2Blues' team naar hier afgezakt. 'Hookrock' liet de flyers brengen van hun indoor editie door Roger & Rita, een editie die zal doorgaan op de oude indoor locatie 'Buurthuis Terlogt' te Diepenbeek. Volgend jaar op 11 maart met Georgina Peach, Lynn & The Rattlesnakes en showbeest pur sang, Earl Jackson. Wij zijn uiteraard hier voor Well Well Well.

Voor de 'blues' liefhebbers voor wie deze 'Well Well Well' een primeur zijn, die moeten dan dringend zich eens meer buiten komen. De wortels van deze band ontsproten zich midden 2019 en al vanaf oktober met hun eerste optreden op Vlaamse bodem waren we met 'Rootsville' aanwezig. Ze stonden reeds op diverse festivals zoals dit jaar nog op 'Sortie Blues'.

Trois copains sympha met als enige Vlaamse leeuw tussen dit Waals geweld drummer Gert Servaes. Hoeven ook geen verdere introductie meer harper 'Lord Benardo' en frontman, gitarist en zanger Renaud Lesire. Ook bekend van bij de 'Boogie Beast' en in het geval van Renaud, bij 'Little Hook' en zo zal het belletje wel beginnen rinkelen. Bij hun ontstaan hadden ze als doel (voor zo nodig) het nieuw leven in te pompen van de 'North Mississippi Country Delta Blues' zoals we deze kennen van 'R.L. Burnside. Missie geslaagd zou ik zo zeggen en dus alle logica volgend hier vanavond op deze 'Sunday Evening Blues'.

Met openers als 'Miss You' en 'Someway Down' komen die van 'Well Well Well' uit bij slide 'n shuffle met 'Wild About You Baby' van Hound Dag Taylor en kijk aan den contoir bewegen al enkele 'Go Go Girls'. Herkenning punten zijn zonder meer de slide op die 'Tele' van Renaud Lesire en de doordringende harmonica grooves van 'Lord Benardo'. Volledig in hun strategie past zonder meer 'Shake it Baby' van Jessie Mae Hemphill (1923-2006) die mede door haar familie de 'North Mississippi Country Blues' in haar DNA verankerd zag.

Als volgers van deze 'Well Well Well' vonden we al dat Renaud en zijn copains het naar hun normen rustig aan deden en zo deden ze er nog een schepje boven op met het low down bluesje 'Blues and Lonesome' van Little Walter. Dit tot grote voldoening van de aanwezigen, allee toch aan het applaus te horen. Alvorens aan een verderzetting te beginnen was het nu even tijd voor die sigaret...

Bij aanvang van het tweede gedeelte verraste Renaud ons met enkel bewapend met zijn Hollowbody Gibson om er solo en zeer bluesy aan te beginnen. Mooi en breekbaar. Toch maar weer naar die North Mississippi Country Blues met als certitude van R.L Burnside zijn 'Goin' Down South'. Raar maar waar dit nummer vindt je ook terug bij diezelfde R.L. Burnside op diens album 'Well Well Well' en zo is de link gemaakt.

Verder kregen we ook nog 'Here I Am' en mocht ook 'Poor Black Mattie' niet ontbreken van? je raad het al R.L. Burnside. Wij begonnen stilaan afscheid te nemen van sommigen voor 2022 al zullen we de die hard nog wel ergens in december tegen komen. De volgende 'Sunday Evening Blues' heeft plaats op 15 januari 2023 met 'The Fast Food Kings' en dit is voer voor de liefhebbers van West Coast en Kim Wilson en zijn Fabulous Thunderbirds. De donderdag ervoor beginnen die van 'Move2Blues' er hier aan op dezelfde locatie met 'The Strikes' en zo wordt Zolder misschien wel het nieuwe bluesdorp van België. Till further on up the road...en voor Pascal, alvast ne gelukkige maat!