© Rootsville.eu

Leif de Leeuw Band (NL)
We're We Heading Tour
Hnita Hoeve Heist-op- den-Berg
(17-12-2022)
reporter & photo credits: Freddie


info club: Hnita Hoeve
info band: Leif de Leeuw

© Rootsville 2022


In afwachting van de beleving met 'Who The F*ck Is Britt?!', de show die gisteren als try-out werd gegeven in Nederland, verdiepen we ons hier in de 'Hnita Hoeve' met de Leif de Leeuw Band en een beetje ook in de muziek van 'The Allman Brothers'. Deze formatie bestaat uit Leif de Leeuw (gitaar, Sem Jansen (gitaar & vocals), Boris Oud (basgitaar), Tim Koning en Joram Bemelmans (drums) en Willem 't Hart (Keys).

De eerste maal dat we danig onder de indruk waren van de skills van Leif de Leeuw was op de 'European Blues Challenge' in 2015 in de 'AB' te Brussel. Zowat iedereen in Europa is nu bewust van het kunnen van deze Leif de Leeuw want hij werd reeds zes keer op rij werd uitgeroepen tot beste bluesrock gitarist van de Benelux. Met Sem Jansen hebben ze ook de laureaat in de rangen van het televisieprogramma 'Hit the Road' uit 2020.

De trouwe bluesfans van 'Duvel Blues' zagen ze dit jaar ook op de editie van het gelijknamige festival in Puurs en zo wordt dit misschien de laatste keer dat we deze 'Where We’re Heading' in zijn huidige vorm kunnen beleven. Helaas voor diegene die nu pas zouden wakker schieten. Die van 'Gevarenwinkel' waren afgezakt in grote getale net als Nico en Edwin van 'The Bluesbones' alsook saxofonist Koen Desloovere van 'The Blue Chevys'.

De 'Hnita Hoeve' was lekker gevuld en ietsje over 08.30PM verscheen de band dan ten tonele. Met 'Drive On' als opener wilden ze zeggen dat ze er klaar voor waren en zo ook wij. De prachtige en subtiele verlichting en het uitgebreide podium deden de rest. Het nummer komt uit hun album 'Where We're Heading' uit 2020 en werd geschreven door Sem Jansen, Leif de Leeuw en Alex Labrie. Zo meteen op kruissnelheid is uiteraard ook bevorderlijk voor de sfeer en die zat dus goed.

De samenwerking tussen de twee gitaristen ie er eentje als 'made in heaven' en zo goed als niet op een foutje te betrappen. Na 'Playing in a Band' kregen we met 'Playin' in a Band' en 'All You Do' nog twee nummers uit dat laatste album en wordt het ook tijd voor Leif de Leeuw om zijn Gibson Flying-V te showen iets wat namen als Albert King en Dave Davies hem in de tijd voordeden. Zowel bassist Tim Koning en keyboard wizzard Willem 't Hart krijgen hun 'moment de gloire'.

Dit concert loopt altijd wel een beetje simultaan met de tribute aan de 'Allman Brothers' en na hun eigenste 'Funny Gumbo' en 'Do Me Wrong' krijgen we dan met 'Rocking Horse' eentje van Duane, Gregg en Dicky Betts. Helaas betekende dit ook het einde van het eerste gedeelte van de show.

Naar het beeld van deze Southern Rock band uit Florida zijn bij deze 'Leif de Leeuw Band' ook twee drummers aan het werk en kunnen we hier spreken van synchroon drummen. Ook deze jongens zijn perfect op elkaar ingespeeld. Het vocale gedeelte van dit concert wordt zo goed als helemaal op het conto van Sem Jansen geschreven en kijken we zo ook al een beetje reikhalzend vooruit naar 'Who The F*ck Is Britt?!'.

De tweede set openen ze zo met 'Black Hearted Woman' van 'The Allman Brothers' en na 'James' uit hun 'We're We Heading' album krijgen we met het prachtige 'Soulshine' een waar kiekebisj moment. Een nummer van Warren Haynes uit 1993 dat een jaartje later op het Allman Brothers album 'Where It All Begins' verscheen.

Met 'The Gypsy Flies' en de titeltrack met het nummer waarmee deze tour startte nemen Leif de Leeuw en zijn band afscheid van de 'Hnita Hoeve'...of toch niet zonder eerst nog eens dat magistrale 'Jessica' van 'The Allman Brothers' de zaal in te sturen. Wij kijken zo al uit naar 28 januari 2023 want dan komen er nog twee broertjes op bezoek hier in Heist-op-den-Berg. En dat zijn niemand minder dan Andreas en Michael Arlt van 'B.B. & The Blues Shacks'. Kaartjes kan je nu al bestellen. CU!