© Rootsville.eu

Afton Wolfe (US)
tiltle: The Harvest
music: Americana - Blues
release date: november 17, 2023
label: Grandiflora Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Afton Wolfe

© Rootsville 2023


Afton Wolfe heeft de hoeden van veel mensen gedragen, van filosoof tot advocaat, neurowetenschapper tot barman, van Washington tot Tennessee, maar zijn roots zijn in die van de rock-, blues- en soulmuziek van Mississippi. Gewapend met een extra diepe liefde voor Oscar Wilde, Leonard Cohen, Tom Waits en Elvis Costello, de muziek van Wolfe zit treffend ergens tussen deze invloeden en zijn jongste muzikale ervaringen zingen op het podium met zijn moeder in de State Boulevard Baptist Church in Meridian, MS. Met een paar starts in stops bij opnemen en toeren, tussen studeren en sampling alternatieve manieren om in hun levensonderhoud te voorzien, soms a Als verdediger en soms beklaagde voor de rechter is Wolfe een consistente songwriter gebleven waar hij over nadenkt alle facetten van zijn omzwervingen.

Tot nu toe heeft Wolfe in 2023 langs de oostkust getourd en voor het tweede seizoen op de Tropic of Cancer Concert Series in Todos Santos Mexico, georganiseerd door de band Cordovas, en bracht de EP Twenty-Three uit. En hij is altijd te vinden als vaste gast bij het legendarische jaarlijkse eerbetoon aan Tom Wait in Oost-Nashville om geld in te zamelen voor Second Harvest, geleid en samengesteld door Mary Sack met een verzameling artiesten die een aanzienlijke impact op de geboorte en groei van de zeer gerespecteerde muziek uit East Nashville tafereel.

Andere hoogtepunten in de catalogus van Wolfe zijn onder meer zijn albumrelease uit 2021, King for Sale, of waarover Blues Matters Matters Matters zei: “Muzikaal gezien wankelt het tussen ruige countryblues en Steely Dan krijgt ruzie met een echte jazzband”. En in 2022 werkte Wolfe ook samen met Mississippi-artiest Cary Hudson (Blue Mountain), voor een single en video-release van Faces’ klassieker ‘Ooh La La’.

Sommigen zeggen dat het leven begint in de lente, maar dit najaar in Nashville artiest Afton Wolfe laat horen waar The Harvest de tijd voor kan zijn begin ook. In samenwerking met producer Doc Sarlo Doc Sarlo (Feisty Records, Sarlo Altered Statesman, Adam Trumbo, Jim Skinner Blues Trio) op een zeven nummers record met nummers, allemaal geschreven door de ervaren Nashville-songwriter (en Wolfe's schoonvader) L.H. Halliburton, The Harvest versterkt en breidt Wolfe’s uit genre-vloeibaarheid, maar het toont vooral geweldige nummers die artistiek geproduceerd zijn gearrangeerd en krachtig uitgevoerd.


tracks:

1. Harvest (3:44)
2. New Orleans Going Down (3:35)
3. Lost Prayers (3:48)
4. Hello, Mr. Wolf (5:17)
5. Til the River No Longer Flows (4:04)
6. Mississippi (3:19)
7. Here to Stay (4:05