© Rootsville.eu

Afton Wolfe (US)
tiltle: Twenty-Three (EP)
music: Singer-songwriter - Blues - Americana
release date: may 05, 2023
label: Grandiflora Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Afton Wolfe

© Rootsville 2023


Afton Wolfe kan het best worden geclassificeerd als... Mississippi. Geboren in McComb en opgegroeid in Meridian, Hattiesburg en Greenville, Mississippi, zitten de wortels van de Amerikaanse muziek in zijn DNA. Mississippi is de geboorteplaats van ten minste drie Amerikaanse kunstvormen: countrymuziek, bluesmuziek en rock-'n-roll. Meridian is de geboorteplaats van Jimmie Rodgers, terwijl de Mississippi Delta de geboorteplaats is van de blues, en de eerste rock-'n-roll-noten ooit gespeeld volgens intelligente muziekhistorici, kwamen uit Hattiesburg. Daarnaast bracht hij zijn muzikaal vormende jaren door in en rond New Orleans, waar de vochtigheid van de Mississippi gecombineerd met de Cajun-kruiden, de jazz, zydeco, creoolse en gospelmuziek en zijn Mississippi-roots samensmelten om resonantie en diepte aan zijn blues toe te voegen country/rock invloeden.

Wolfe verhuisde in 2003 naar Nashville en raakte al snel in de ban van de ontluikende muziekscene in East Nashville. Afgezien van een vaste waarde in de Basement East, Five Spot, Grimey's, Dee's Country Lounge en The Bowery Vault, is hij uitgenodigd om deel te nemen aan alle 17 van de jaarlijkse Tom Waits Tribute-shows die elk jaar in december plaatsvinden ter ere van Waits' half-Boogschutter aankomst in het pantheon van de muziekgeschiedenis.

Terwijl vier van de vijf nummers op Twenty-Three eerder hun digitale diensten op Twenty-Three zijn geweest is dit voor het eerst gecompileerd tot een fysieke uitgave. De eenzame wolf onder de nieuwe hoofdstukken is de Memphis soul/Motown vertolkte ‘Cry’, dat de nieuwste spirituele reis met open hart doordrenkt.

Het nummer bevat een emotionele dreun met een vleugje gospel-doo-wop en bevat opzwepende vocale harmonieën van Melanie Dewey (Mello) en Regina McCrary van de McCrary Sisters, dochters van de baptistenpredikant dominee Samuel H. McCrary, een van de oprichters van The Fairfield Four. Regina toerde begin jaren 80 een tijdje met Bob Dylan en heeft achtergrondzang verzorgd voor baanbrekende albums van Carrie Underwood, Margo Price en Allison Russe.

tracks:

1. Cry (4:03)
2. The Moon is Going Down (3:39)
3. Truck Drivin Man (5:48)
4. So Purple (3:36)
5. Late Nite Radio (5:00)