© Rootsville.eu

Anna Elizabeth Laube (US)
tiltle: Wild Outside
music: Singer-songwriter
release date: june 16, 2023
label: Aah...Pockets! Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Anna Elizabeth Laube


© Rootsville 2023


Anna Elizabeth Laube is een multi-instrumentalist, songwriter en producer. Haar 5e album, Annamania, kwam begin 2021 uit en kwam binnen op #2 in de Euro Americana Charts. "Sommige mensen lijken gewoon de juiste, behendige touch te hebben om prachtige liedjes te maken in verschillende stijlen. Anna Elizabeth Laube is een van deze meesters in het maken van liedjes", schreef Americana UK over het album, een compilatie met 13 van Laube's beste liedjes. nummers, waaronder een nieuwe single, "Jardim da Estrela," over Lissabon, Portugal.

Laube's muziek is ook meerdere keren vertoond door Netflix, MTV en de Criterion Collection, en wordt gebruikt door prominente merken en makers van inhoud. Ze trad op op tal van festivals en locaties, waaronder SXSW, The Monterey Blues Festival, Folk Alliance International, Daytrotter, the Woodsongs Old Time Radio Hour, en toerde internationaal. Haar expressieve en veelzijdige stem, meesterlijke songwriting en ingetogen rootsy productie zijn de constanten in een groeiende collectie die van tinten verandert van folk naar blues tot tedere, fingerpicking songwriter.

Wild Outside, het aankomende album van singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer Anna Elizabeth Laube , wordt uitgebracht 16 juni 2023. Deze eclectische verzameling liedjes laat Laube's horen uniek geluid en gevoeligheid, rakend aan thema's als vriendschap, familie, doorzettingsvermogen en eerbied voor de natuurlijke wereld. Een van de sterkste aspecten van Wild Outside is de manier waarop het naadloos op elkaar aansluit mengt genres en invloeden. Er zijn elementen van pop, folk en elektronische muziek door het hele album, maar het voelt nooit beperkt door elk genre. In plaats daarvan creëert Laube een geluid dat uniek is voor haar.

Hoewel Wild Outside vijf covers bevat, een aanzienlijk aantal voor een artiest wiens songwriting-karbonades in het verleden zijn vergeleken naar Joni Mitchell's (No Depression) vindt Laube een manier om bekende nummers op een originele manier te herwerken, waardoor ze onuitwisbaar van haar.

Wild Outside biedt samenwerkingen met vele opmerkelijke muzikanten, waaronder Aaron Sterling op drums en percussie (John Mayer, Lana Del Rey), Chris Joyner op toetsen (Sheryl Crow, Amos Lee, Heart) en Grammy-genomineerde multi-instrumentalist, songwriter en producer Adrianne Gonzalez.


tracks:

1. Wild Outside (3:23)
2. It’s Nice to Have a Friend (2:26)
3. By Your Side (2:59)
4. Buckets of Rain (2:54)
5. Jardim da Estrela (4:17)
6. Love is Everything (3:00)
7. Warrior (3:18)
8. Crying (2:34)
9. Beautiful Day (4:14)
10. I Will (2:40)
11. How Could We Not Believe (3:34)
12. Welcome Back to the Wild Outside (1:11