© Rootsville.eu

Ashley Sherlock (UK)
tiltle: Just A Name
music: Blues - Bluesrock
release date: june 16, 2023
label: Ruf Records
info artist: Ashley Sherlock

© Rootsville 2023


Als lid van de Bluescaravan 2023 volgt er logischer wijs bij 'Ruf Records' ook een album en dit is niet anders voor de Brit Ashley Sherlock. Deze 'Just A Name' is tevens op vinyl te verkrijgen en Ashley zagen we reczent nog aan het werk met de 'Bluescaravan'.

Alle wegen leiden naar Manchester. De culturele krachtpatser van Noord-Brittannië spuugt elke keer een geweldige band uit generatie, en terwijl hij 2023 inluidt met debuutalbum Just A Name, zit het slimme geld op Ashley Sherlock om de vlag van de stad te planten in een muziekscene die het echte werk meer dan ooit nodig heeft.

Onderweg, gewapend met een versleten Stelfox elektrische gitaar, een hete mes van een stem en een zak vol hooks, de veelgeprezen singer-songwriter en zijn telepathische bluesrock powertrio hebben al iconische zalen afgeladen en invloedrijke oren gespitst. De band begon jaren geleden met als dynamische ritme sectie Danny Rich en Charlie Rachael. Noah Sills werd op het album toegevoegd als saxplayer.

Samen hebben ze bands als Kris Barras Band, The Quireboys en Laurence Jones ondersteund. Heeft twee veelgeprezen EP's uitgebracht met de titelloze EP uit 2019 en If You're Listening uit 2021. Genomineerd voor Young Blues Artist of the Year van de UK Blues Federation. Voerde het bevel over de ether bij Planet Rock en daarbuiten, terwijl hij lof oogstte van Louder Than War en
maakt je klaar om te rocken .

Nu, met het debuut Just A Name van Ruf Records, zal Ashley Sherlock ervoor zorgen dat je de zijne niet meer vergeet. “Het schrijven en gevoel voor melodie is gegroeid op deze plaat en het is een eerlijke weergave van onze live geluid”, zegt de bandleider, die deze twaalf instant klassiekers op beide Ruf’s Blues Caravan's zal laten horen.

Opener Trouble is een zoetzure rocker, die zowel Sherlock's zwaartekracht tartende falsetto en een gitaartoets die stormwolkriffs opbouwt naar een fretloze solo. De rauwe jangle van Realize is
edgy en urgent, terwijl de gestoken akkoorden en plotselinge stiltes van Goodbye To You drama doorsijpelen.

Sherlock is net zo krachtig als hij het vertraagt. I Think That She Knows is treurig en reflecterend. Onze liefde is delicaat als engelenhaar, een vergelijking waard met Buckley's Grace. Rollen met een ritme dat aanvoelt als een huifkar uit het Wilde Westen, tijd is niet zoals al het andere op de radio. Empty Street begint als een intiem moment, de singer-songwriter die in ons oor zingt, voor de opbouw tot een zwevend refrein dat de mainstream zou kunnen doorboren.


tracks:

01 Trouble
02
I Think That She Knows
03
Realise
04
Empty Street
05
Time
06
Our Love
07
Goodbye To You
08
Dear Elizabeth
09
Something’s Got To Give
10
Last Call
11
What If I Said To You
12 Backstage Wall

musicians:

Ashley Sherlock: Lead Vocals, Guitar
Danny Rigg
: Drums, Backing Vocals
Charlie Rachael Kay:
Bass, Backing Vocals
Noah Sills: Saxophone (Alt)