© Rootsville.eu

Barbara Morrison & The Legacy (US)
tiltle: Blues Mama!
music: Blues
release date: 2023
label: Del Oro Music
info artist:
Barbara Morrison

© Rootsville 2023

 

Studio City, Californië — De wereld neemt afscheid van de legendarische jazz- en blueszangeres Barbara Morrison, als haar laatste album, BLUES MAMA!. Ondanks haar overlijden op 16 maart 2022, leeft Morrisons creatieve genialiteit voort op dit opmerkelijke album, waaraan ze samen met producer David Longoria en het ongelooflijke bluesensemble The Legacy werkte.

David Longoria, een bekroonde muziekproducent en artiest bekend om zijn hits in jazz, dance en andere genres, ontmoette Barbara Morrison voor het eerst in 2018 tijdens de productie van zijn album MOOD. Hun samenwerking aan het klassieke jazznummer ‘Body And Soul’ leverde hen de prestigieuze Hollywood Music In Media Best Jazz-prijs 2019 op, en hun vriendschap was meteen gesmeed. Terugkijkend op hun tijd samen, denkt Longoria met veel plezier terug aan haar mooie geest en betoverende stem.

BLues Mama! bestaat uit 15 boeiende nummers, waaronder geliefde bluesklassiekers waar Morrison bekend om stond in haar onmiskenbare, authentieke stijl. Het titelnummer van het album, “Blues Mama!”, werd speciaal voor haar geschreven door David Longoria, wat hun diepe artistieke connectie laat zien. Bovendien siert een ander origineel nummer met de titel “Gotta Get To You”, geschreven door Longoria en de iconische songwriter Carol Connors, de collectie. Miss Connors, beroemd van haar werk aan tijdloze klassiekers als ‘With You I’m Born Again’ en het thema voor de Rocky-films, zong het nummer op het album als eerbetoon aan Morrison, die helaas overleed voordat de zang werd opgenomen.

Het album bevat ook drie speciale fragmenten uit het titelnummer, speels weergegeven in oude bluesstijlen, getiteld Interludes and a Postlude. Gedurende haar roemruchte carrière van meer dan 50 jaar betoverde Barbara Morrison het publiek over de hele wereld met haar optredens in concerten, bluesclubs en jazz- en bluesfestivals. Een opmerkelijk optreden in juli 2004 bracht bluesgitaarlegende Buddy Guy, Barbara Morrison en Carlos Santana samen op het podium van een festival in Montreal, Zwitserland. Haar talent sierde ook het podium naast grootheden als Stevie Wonder, Dizzy Gillespie, Chaka Khan, Ray Charles, Etta James en Tony Bennett, en vele anderen.

In 2019 richtte Morrison het Barbara Morrison Performing Arts Center op in Leimert Park, Californië, een locatie gewijd aan het koesteren van artiesten van alle leeftijden en culturen en het promoten van muziek en dans. Om haar immense bijdrage te eren, noemde de stad Los Angeles het kruispunt voor haar locatie in 2022 Barbara Morrison Square. Terugkijkend op haar nalatenschap sprak Carol Connors, die samen met David Longoria ‘Gotta Get To You’ schreef, haar bewondering uit voor Morrisons unieke interpretatie van hun nummer ‘With You I’m Born Again’. Ze beschrijft dat ze zich herboren voelde na het horen van Morrisons jazzvertolking en erkent trots de impact die ze samen hebben gemaakt. Dionne Warwick, ook geraakt door Morrisons talent, beweert hartstochtelijk dat haar laatste opname zonder twijfel in aanmerking moet komen voor een Grammy.

Terwijl we de buitengewone carrière van Barbara Morrison vieren en rouwen om haar verlies, laten we het prachtige geschenk koesteren dat ze heeft achtergelaten met BLUES MAMA!, een tijdloos bewijs van haar ongeëvenaarde kunstenaarschap.

tracks:

01. Why I Sing The Blues (4:49)
02. They Call Me Sundown (Feat. Lucky Diaz) (6:59)
03. Somebody Else Is Steppin' In (3:45)
04. Interlude: Blues Mama! (0:46)
05. Give Me One Reason (3:35)
06. Don't Touch Me (Feat. Trevor Sewell) (4:36)
07. Breakin' Up Somebody's Home (3:56)
08. The River's Invitation (3:16)
09. Interlude Blues Mama! South (0:50)
10. Down Home Blues (5:12)
11. Sweet Home Chicago (3:58)
12. Rock Me Baby (4:12)
13. Blues Mama! (3:25)
14. Gotta Get To You (2:57)
15. Postlude: Blues Mama! (0:46)