© Rootsville.eu

Barn & Belle (NL)
tiltle: The Dead Don't Dance (EP)
music: Americana - Roots
release date: march 2023
info artist: Barn & Belle


© Rootsville 2023


Mijn eerste kennismaking met het aimabele duo 'Barn & Belle' dateert van de 'Midsummer Bluesnight' in 2019. Ondertussen heeft dit Americana duo al een hele weg afgelegd en zo kwam ik ze terug tegen, dit jaar op de 'Southern Bluesnight' in Heerlen waar ze ook nog eens de presentatie op zich kwamen te nemen.

Met ook de support te verzekeren van niemand minder dan Pokey LaFarge en het winnen van de 'B.R.U.L' contest konden ze daar in het zuiden van Nederland niet meer omheen deze 'Barn & Belle'. Straffer nog want vorig jaar wonnen ze ook in hun thuisland de 'Dutch Blues Challenge' waardoor ze meteen ook mochten doorreizen richting Memphis voor de 'IBC 2023'. Toch reeds een mooi palmares op hun nog jeugdige leeftijd en zo was dit jaar ook het meest aangewezen om een nieuwe EP uit te brengen na hun debuutschijfje 'Dancin' Shoes' uit 2019.

'Barn & Belle' dat zijn Lea Lomans (Vocals, Drums & Percussie) en Jesse Deledda (Vocals, Gitaren, Banjo) en ze brengen meer dan aangename Americana en Roots muziek en hun 'The Dead Don't Dance' zorgt meteen ook in het Nederlandse Schijndel in Noord-Brabant voor wereldnieuws. Een nieuws dat uiteindelijk ook in België is doorgesijpeld.

Een EP met daarop zes nummers met als opener de titeltrack, een nummer dat eerder op een murderballad lijkt. Meteen neemt swing dan de overhand op het lekker meedeinende 'Boulder Blues'. De stemmen van Lea en Jesse matchen perfect bij elkaar, een huwelijk dat vele stijlen aankan. Met 'Ambrosia Wine' is er zelfs een plaatsje voor rock 'n roll op deze 'The Dead Don't Dance' en in tegenstelling met wat de titel laat vermoeden een EP die een zombie wel zou kunnen aanzetten tot dansen.

Met 'I'm Alright' nemen ze de bluesliefhebbers onder ons richting Delta en laat Jesse horen dat ook hij het fingerpicking werk onder de knie heeft. 'Tea Till Four' lijkt zo wel uit een swingin' era zijn weggeplukt en daar blijven we ook met het afsluitende 'Don't Mind Me'. 'Barn & Belle' is een hedendaags duo dat jullie met hun muziek terug nemen naar vervlogen tijden toen alles zoveel mooier leek.

tracks:

01 Dead Don't Dance
02 Boulder Blues
03 Ambrosia Wine
04 I'm Alright
05 Tea Till Four
06 Don't Mind Me