© Rootsville.eu

Black Bottle Riot (NL)
tiltle: That's Amore
music: rock
release: may 01, 2023
label: Semper Surditas - Sonic Rendezvous
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Black Bottle Riot

© Rootsville 2023


Ook dit jaar zal Black Bottle Riot elk podium in vuur en vlam zetten met hun krachtige rockmuziek. Tijdens hun vijftienjarig bestaan heeft de band de harten van zowel publiek als muziekcritici veroverd. Met de release “That’s Amore” uit 2023 wordt duidelijk dat deze mannen in staat zijn zichzelf te vernieuwen en te ontwikkelen, zonder hun roots in blues, soul en rock & roll te vergeten.

Op “That’s Amore”,hun vijfde studioalbum tot nu toe, wordt de liefde voor soul en de warmte van analoog geluid gecombineerd met diepgewortelde invloeden uit rock en blues. De diepe liefde om samen muziek te maken is wat Black Bottle Riot springlevend houdt. Met de jaren wordt de onderlinge verbondenheid en het vakmanschap alleen maar sterker. Of het nu op het podium is of in de studio, ze brengen hun soulvolle rockmuziek op een zelfverzekerde, no-nonsense manier. "That's Amore" onthult de kern van waar ze voor staan en waartoe ze in staat zijn, met kwaliteit altijd bovenaan.

Op hun nieuwe album vinden we 11 nummers terug en worden de soulgrooves op deze waanzinnige rocksongs verzorgd door saxofonist Martijn 'Tinez' van Toor en Thijs Schrijnmakers op de black & white keys en openen ze met het indrukwekkende 'That's Where I Stand'. Het album heeft tal van isnpiratiebronnen. Zo is er zowel een link naar de TexMex van Los Lobos als naar de overweldigende garage rock uit Zweden, The Hellacopters.

Boven al is het de rock 'n roll die als rode draad doorheen deze 'That's Amore' spint. Die rock 'n roll is zeker aanwezig bij het beluisteren van 'Midnight Walkers' en de amore komt tot stand op de rockballad 'Just A Man'. Het album dat werd opgenomen zonder overdubs brengt zo een 'Live' gevoel over bij de fans en luisteraars zonder de kwaliteit ervan naar baneden te trekken. All hell breaks loose op 'Burning Desire' daar waar ze met 'Border Town' een eerder southern rockin' Americana tour opgaan. De afsluiters van dit album zijn het zwaar beladen 'High Water' waarna ze je verwachten op hun concerten met het soulvolle 'Salt To The Sea' maar 'That's Amore'!

tracks:

01. That’s Where I Stand
02. Long Road Down
03. Midnight Walkers
04. Still Got My Soul
05. Just a Man
06. Burning Desire
07. Border Town
08. Stepping Through the Rain
09. Hard Bargain
10. High Water
11. Salt to the Sea