© Rootsville.eu

Blackburn Brothers (US)
tiltle: SoulFunk 'n Blues
music: Blues
release date: 2023
info artist: Blackburn Brothers


© Rootsville 2023


Een voor de hand liggend uniek karakter dat de band identificeert en onderscheidt, is dat Blackburn is letterlijk een band van broers. Duane (zang),Brooke (gitaar), Cory (drums) en Robert (die op harmonie deelnamen). zang en songwriting op de nieuwste release) delen allemaal de Blackburnnaam; een naam die echt verbonden is geraakt met de muziekgeschiedenis van Toronto.

Muzikaal gezien is de naam Blackburn voor altijd in onze oren gegrift van Bobby Dean Blackburn, een R&B-artiest die een legendarische status verwierf in de muziekscene van Toronto en treedt al meer dan 30 jaar op in het stadscircuit. Naast de muziek gaat ook andere geschiedenis diep. De naam Blackburn is verbonden met de geschiedenis van de Underground Railroad, en er is een directe verbinding met de muzikale talenten die we vandaag kennen en waar we naar luisteren.

In de liner notes van hun nieuwe album, SoulFunkn'BLUES, schrijft singer-songwriter/actrice Shakura S'Aida: De blues die de voor een Juno Award genomineerde Blackburn Brothers creëren is onderdeel van hun erfenis, een erfenis die begon met Elias Earls, een tot slaaf gemaakte man geboren in Kentucky in 1792, die aan de slaveneigenaren ontsnapte en vrijheid vond in Canada. De muziek van de Blackburn Brothers is authentiek en gaat altijd over een boodschap van geschiedenis, vrijheid, erfenis, familie, zwarte eenheid en liefde. SoulFunkn’BLUES is een eerbetoon van elf nummers aan alle pioniers en alle voorouders en vergeten stammen die de Blackburn Brothers het belang van geschiedenis, blues, soul, groove, ritme en leven leerden.

tracks:


01. Bobby's Blues (4:41)
02. She's A Heartbreaker (3:54)
03. Let The Devil Play (4:06)
04. Soul Brother (4:15)
05. Won't You Let Me Go (3:39)
06. Sister Rosa (3:33)
07. Why Do I Do (What I Do) (4:09)
08. Be My Wife (3:30)
09. Freedom Train (4:04)
10. Little Sister (3:43)
11. I Don't Ever Want To Be Alone (4:31)