© Rootsville.eu

Blues Caravan 2023 (Will Jacobs, Ally Venable, Ashley Sherlock)
tiltle: Blues Caravan 2023
music: Blues
release date: 2023
label: Ruf Records
info artist: Will Jacobs - Ally Venable - Ashley Sherlock


© Rootsville 2023


Drie gitaren, drie stemmen, dat is de 18e editie van Ruf's Blues Caravan die medio februari 2023 van start ging. Daarmee wordt een traditie voortgezet die in 2005 ontstond toen Thomas Ruf, oprichter van de internationaal opererende Duitse platenmaatschappij Ruf Records, met het idee voor dit soort pakketreizen en met Sue Foley stuurden Candye Kane en Ana Popovic voor het eerst drie van zijn artiesten samen op pad. Dit keer bestaat de line-up uit de Texaanse bluesrocker Ally Venable, de in Chicago geboren Berlijnse Will Jacobs en Ashley Sherlock uit Manchester in Groot-Brittannië.

Ally Venable was pas 19 jaar oud toen ‘Texas Honey’, haar debuutalbum voor Ruf Records, in 2019 in de verkoop ging en samen met haar toenmalige labelcollega’s Ina Forsman en Katarina Pejak speelde ze haar eerste Blues Caravan-tour. In 2021 volgde haar tweede studioalbum voor Ruf getiteld ‘Heart Of Fire’, en album nummer drie is momenteel in de maak en zal begin 2023 verschijnen. Daarnaast was de gitarist en zanger uit Kilgore, East Texas, te zien als een speciale gast op een andere Ruf-release, Mike Zito's duetalbum “Rock'n'Roll: A Tribute To Chuck Berry”, samen met Zito voor de Berry-klassieker “School Days”. “Als ik live speel”, zegt Ally Venable over wat ze op het podium wil bereiken, “wil ik contact maken met mensen en dat ze hun problemen loslaten.”

Will Jacobs komt uit die Amerikaanse metropool wiens naam als geen ander verbonden is met de blues: Chicago, waar in de jaren vijftig mensen als Muddy Waters, Howlin' Wolf of Willie Dixon de countryblues van het diepe zuiden van waaruit ze waren gemigreerd, elektriseerden. de winderige stad. En ook hij liet zijn eigen muzikale vingerafdruk achter in de bluesclubs van zijn geboortestad voordat hij na een paar fluitstops verhuisde naar de Duitse hoofdstad Berlijn, waar hij nog steeds woont. Maar ook al is zijn Ruf-debuutalbum ‘Goldfish Blues’ hoorbaar geworteld in het gelijknamige genre, Jacobs kruidt zijn songmateriaal met alles wat zijn nek doet tintelen. Over het album zegt hij: “Ik zou de muziek omschrijven als een funky blueservaring.”

Ashley Sherlock is een zanger en gitarist uit Manchester wiens muzikale carrière begon met solo-optredens. Gevraagd naar zijn belangrijkste inspiratiebronnen, noemt hij Jeff Buckley, The Marcus King Band, The Cadillac Three, Gary Clark Jr en Chris Stapleton. Na veel solo-optredens besloot hij in 2017 een bluesrock powertrio te vormen waarmee hij tot nu toe twee in eigen beheer uitgebrachte EP's en een paar singles heeft opgenomen. Zijn debuutalbum voor Ruf Records staat gepland voor begin 2023. Over de Blues Caravan zegt hij: “Deze pakketreis is iets waar ik al een tijdje aan wilde deelnemen. Ik kan niet wachten om op pad te gaan en wat muziek te spelen!”

tracks:

1. With A Little Help From My Friends (4:51)
2. Ohio (3:40)
3. Been Here Before (3:17)
4. I Think That She Knows (3:27)
5. Dear Elizabeth (5:14)
6. Grooving With You (5:44)
7. Dirty Dog (3:48)
8. Goldfish Blues (4:38)
9. Real Gone (4:35)
10. Don't Lose Me (6:25)
11. Tribute To SRV (10:12)
12. How Long (3:50)
13. I'll Play The Blues For You (4:51)
14. Gimme All Your Lovin' (4:16)