© Rootsville.eu

Blues Shack (NL)
tiltle: Ten To Five
music: Blues
release: augustus 18, 2023
label: Independent
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Blues Shack

© Rootsville 2023


Vorige week kwam er vanuit Nederland een nieuw album overwaaien, dit toegestuurd door 'Broere Promotion'. Net als bij Hans zelf was ook bij mezelf deze 'Blues Shack' volledig onbekend. Niets vreemd aan uiteraard maar bij het feit dat iemand als Franck L. Goldwasser zijn medewerking hieraan verleende wekte al wat meer interesse op. Voeg daarbij nog dat ook Chad Stentz even een nummertje schreef voor deze 'Blues Shack' en daarbij nog een duet zou zingen met de zangeres van de band en mijn aandacht zo was optimaal te noemen.

Nu er is niets vreemd aan dat we na al die jaren nog steeds uitstekende muzikanten op onze 'Blues Boulevard' tegenkomen, dit bevestigd alleen maar wat wij al lang weten. 'The Blues is Still Alive and Kickin'. Dus het werd dan maar de zoveelste nieuwe band ontdekken en dat zou geen enkel obstakel mogen betekenen was er dan niet...die plotselinge stem die door de boxen galmde. Resultaat koptelefoon op en versterker enkele streepjes naar omhoog.

Al meteen met de easy shuffle 'Don’t Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down' werd mijn toch al wat oudere lichaam zo plots overgenomen door rillingen die je enkel ontwaard bij iets teders en moois, en dit was zo het geval toen ik die doordringende bluestem hoorde van Loes Jongerling. Als doorwinterde fan van diva Etta James kon ik mijn oren eerst niet geloven. Bij het volgende 'You Say You Love Me' was ik al totaal van mijn melk. Laidback blues van bij onze Noorderburen zonder er een ronkende gitaar bij te pas komt. Toch even in mijn wangen knijpen.

Met 'That's Alright' uit 1950 en de slide van Franck L.Goldwasser kan zo de pret al niet meer op en begin ik zo al uit te kijken naar de affiches voor in de toekomst. Loes Jongerling en keyboardspeler Christian Johansson blijken dan ook nog eens over sublieme ingevingen te bezitten wanneer ze een nummer als 'Salty Water' uit hun pen laten vloeien. Subliem is ook de noemer waaronder dan 'It's Alright' van de hand van Chad Strentz plaats wanneer dit slow bluesje mijn binnenoor komt te bereiken. Ik heb de grootste bewondering voor de harp grooves van Simon Bullock maar hier was het even overbodig.

Dan het duet met Loes en Chad! Alsof we terug in een vroegere rhythm & blues era aanbelanden. Ik zo haast het woord perfectie willen gebruiken. Krijgen we dan nog dat geweldige 'Is You Is or Is You Ain't My Baby' op ons bord en...it feels like heaven. Helaas komt aan deze inwendige pret ook een einde wanneer deze 'Blues Shack' het nog even laten swingen met outswinger en titeltrack 'Ten To Five'. Barrelhouse blues ten top! 'Blues Shack', shiver and shake, en wanneer ik dan toch een sterren quotatie moet geven van 1 tot 5 is dit een dikke 6.

tracks:

01. Don’t Ever Let Nobody Drag Your Spirit Down
02. You Say You Love Me
03. That’s Alright
04. Ocean Of Tears
05. Salty Water
06. It’s Alright
07. Why Don’t You Do Right
08. Is You Is You (My Baby)
09. Ten To Five
10. That’s Alright Vintage (Bonustrack)

musicians:

Loes Jongerling: Vocals
Ies Wiechers: Guitar
Simon Bullock: Blues harp
Marcel Poeze: Drums
Mich Buschman: Bass
Christian Johansson: Piano & Hammond

guests:

Chas Strentz: Vocals & Guitar
Franck L.Goldwasser: Slide