© Rootsville.eu

Bob Corritore & Friends (US)
tiltle: Somebody Put Bad Luck On Me
music: Blues
release date: 2023
info artist: Bob Corritore


© Rootsville 2023


Niemand kan zo goed een bluesfestival naar je huiskamer brengen als mondharmonicameester Bob Corritore. Een van de grootste teamspelers van de blueswereld, zijn nieuwste release, Somebody Put Bad Luck on Me, beschikt over een enorme selectie muzikanten, waaronder enkele van de meest getalenteerde artiesten van dit moment. Het nieuwste album van Corritore, samengesteld uit 14 verschillende opnamesessies die plaatsvonden tussen 2019 en 2023, trakteert luisteraars op een extra grote portie talent en topprestaties.

Openingsnummer This Little Voice bevat John Primer, een oude Corritore-medewerker. Zoals altijd vormt het gespierde harpwerk van Corritore een perfecte aanvulling op de gruizige stem en gitaar van Primer. Cash Box Kings-zanger Oscar Wilson leent zijn kenmerkende stem aan het titelnummer, een bevredigend stukje no-nonsense Chicago-blues. Schoon, ingetogen gitaarwerk van Jimi “Primetime” Smith geeft invulling aan het arrangement. De zang van Detroit blueskoningin Thornetta Davis staat centraal op Remember Me. Uitstekend pianowerk van Dave Keyes zorgt voor sfeer, en Corritore draagt een van zijn mooiste harpsolo's bij. De verweerde stem en het kenmerkende gitaarwerk van Lurrie Bell zorgen voor een lowdown gevoel op de slow blues Act Like You Love Me. De zinderende slide-gitaarsolo van Bob Margolin voegt extra pit toe.

Enkele van de meest opvallende nummers uit deze collectie bevatten soulbluesartiesten die optreden in een rauwe, uitgeklede setting. Tijdens de mineur-toetsworkout Midnight Love legt Johnny Rawls zijn ziel bloot op zang, terwijl het orgel van Shea Marshall en de sax van Doug James grit toevoegen. Corritore, die delicate, onversterkte mondharmonica speelt, fungeert als een perfecte muzikale folie voor Rawls. Bobby Rush is zijn gebruikelijke sluwe, charismatische zelf, dat aan het sudderen is. funky Ik ben zo goed als verdwenen. Het orgel van Chester Thompson roert wat pit in de mix. On Goin’ Fishin’ Sugaray Rayford verwerkt vrolijk de met dubbelzinnige teksten beladen teksten. De met elkaar verweven gitaren van Kid Ramos en Johnny Main verankeren het arrangement, en het harpblazen van Corritore is opnieuw perfect.

Somebody Put Bad Luck on Me zit zo boordevol uitstekend muzikaal vakmanschap en behendig ensemblespel dat luisteraars bij elke luisterbeurt ongetwijfeld iets nieuws zullen vinden om van te houden. Zelfs met een discografie zo uitgebreid als die van Corritore, valt deze release op als een juweeltje.

tracks:

1. This Little Voice (Feat. John Primer) (4:53)
2. I Need A Whole Lotta Lovin (Feat. Thornetta Davis) (3:23)
3. Midnight Love (Feat. Johnny Rawls) (5:03)
4. Somebody Put Bad Luck On Me (Feat. Oscar Wilson) (3:20)
5. I'm Good As Gone (Feat. Bobby Rush) (4:54)
6. Stranded (Feat. Carl Weathersby) (3:57)
7. Remember Me (Feat. Thornetta Davis) (5:10)
8. I Want To Be Loved (Feat. Tia Carroll) (3:01)
9. If You Don’t Want To Love Me (Feat. Eugene 'Hideaway' Bridges) (4:51)
10. Goin' Fishin' (Feat. Sugarary Rayford) (4:59)
11. Act Like You Love Me (Feat. Lurrie Bell) (5:41)
12. Draw Me Closer (Feat. Francine Reed) (3:12)
13. Tough Enough (Feat Jimi 'Primetime' Smith) (2:24)
14. I Don't Know (Feat. Carl Weathersby) (3:19)
15. Help The Poor (Feat. Diunna Greenleaf) (5:47)
16. Let Me Find Out Your Name (Feat. Willie Buck) (7:58)