© Rootsville.eu

Brad 'Guitar' Wilson (US)
tiltle: Lovers Before Sunrise
music: Blues - Rock
release date: April 07, 2023
label: Cali Bee Music
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Brad Guitar Wilson

© Rootsville 2023


De internationale gitarist/singer/songwriter Brad “Guitar” Wilson heeft een soulvol eigentijds geluid, door al zijn inspiratiebronnen aan te boren. Zijn optredens hebben hem tot een opvallende hit gemaakt talloze voorstellingen. Door zijn publiek beschouwd als meer dan een getalenteerde gitarist, is Brad een opwindende entertainer. Als charismatische gitarist, zanger en songwriter is Brad bekend geworden als een moderne hete gitarist, die het huis als de beste kan vermaken. Met de release in april 2023 van Wilsons opvolger van zijn nummer 1 bluesrockalbum op Roots Music Rapportgrafiek, drie weken aan shows zijn geboekt in vier landen in Europa, waaronder het VK. Brad toerde in mei en oktober 2022 door Europa, inclusief shows in Parijs en Brussel.

Elk project van een artiest met "Guitar" in de naam roept de verwachting op van vurig fretwerk,
vlammende licks en een schare wervelende snaren. Lovers Before Sunrise van Brad "Guitar" Wilson beoogt om precies dat en meer te doen. Samenwerken met Grammy-winnende producer en engineer Francis Buckley, voor zijn zesde album bracht de singer-songwriter en gitarist van de westkust enkele van de meest getalenteerde Californische muzikanten naar MT-studio's in Hollywood om elf originele nummers op te nemen en drie gedurfde covers.

Het album opent met 'More Than I Do', een lief swingend nostalgisch liefdesliedje met zweverige sferen achtergrondzang van Kiki Wow en Amber Guzman geaccentueerd door hete leadgitaar. “Bluesmagie” volgt met tonen die doen denken aan Santana op een met pop doordrenkt boekdeel voor een minnaar en een muze. "Big Fish' is een moerassig, stiekem verhaal over een ongrijpbare schat die hoe dan ook net buiten bereik blijft hard probeert de man. De rumoerige blues shuffle met schreeuwende gitaar, "Blues Before Sunrise," oorspronkelijk opgenomen op piano door Leroy Carr in de late jaren 1920, waar Wilson de beproefde ware conventie van een bluesman die verklaart dat hij de weg op gaat nadat hem iets is aangedaan perfectie. "Sunshine Of Your Love," is een beetje genotzuchtig plezier met een grote knipoog naar een van de ultieme gitaarhelden aller tijden, Eric Clapton. Producer Francis Buckley leende Wilson het springen blues "When You Get To My House", uit zijn eigen catalogus met liedjes als voertuig voor hete claxonprikken en meer gruizig leadspel.

Wilson graaft diep in de moderne slow blues "I'm Still Breathing", waarbij hij Gary Moore's Irish kanaliseert ziel met opzwepende overtuiging. Het rockende 'Goin' Fishin' In The Rain' is een rechttoe rechtaan roadnummer met gevoeligheden uit het Midwesten die je zou kunnen vinden in een catalogus van Bob Seger of Tom Petty. Wilson en de crew laat wat krachtige nitro-brandstof vallen op de Muddy Waters 'bluesklassieker uit 1954' I'm Ready ', de geliefde standaard de nieuwe eeuw in blazen. Wilson pronkt met zijn veelzijdigheid bij het spijkeren van de hete licks aan de westkust swingnummer "Black Coffee At Sunrise" dat op 220 bpm voortbrandt.

Het roadnummer, "Rollin 'Thunder", is een eerbetoon aan het leven op de weg met een reizende band. Wilson herinnert zich een magische nacht van dansen en feesten met 'Down To The Twist and Shout'. voor een Cajun-feestje. Bassist en zangeres Deb Jacobs, die in Nederland haar eigen blues trio leidt sluit zich aan bij Wilson op het duet "Words I Want To Say To You", een verfijnde compositie met een tijdloos gevoel van twee harten die genieten van de kracht van liefde

tracks:

MORE THAN I DO 
BLUES MAGIC 
BIG FISH 
BLUES BEFORE SUNRISE 
SUNSHINE OF YOUR LOVE 
ON THE WAY TO MY HOUSE 
I'M STILL BREATHIN' 
GOIN FISHIN' IN THE RAIN 
I'M READY 
ROLLIN' THUNDER 
BLACK COFFEE AT SUNRISE 
DOWN AT THE TWIST AND SHOUT 
WORDS I WANT TO SAY TO YOU 
SLIDE ON OVER (Live In Concert)